A klub történetében először élő televíziós adásban, az M4 Sport Átigazolás című műsorában jelentette be új igazolását a Kisvárda: a Mezőkövesd 26 éves kapusával, Dombó Dáviddal bővült a szabolcsiak kerete.

– Üdvözlöm Dombó Dávidot nálunk, habár nem kell bemutatnom senkinek, hiszen már a szombati edzőmeccs második félidejében pályára lépett a csapatban – köszöntötte az új szerzeményt Révész Attila szakmai igazgató. – Felipe váratlanul visszavonult, mi pedig felmértük, hogy olyan szintű kapust leakasztani nem tudunk se itthonról, se a környező országokból. Dávid a korábbiakban jól játszott, így reméljük, hogy visszanyeri a formáját, és a lábmunkájával a labdakihozatalainkban is segítségünkre lesz.

A labdajáratás, a domináns játék szerepet kapott korábban a filozófiánkban, ehhez Felipének megvolt a lába, a másik két kapusunknak viszont ebben még fejlődnie kell.

Fontos játékelem ez tekintve, hogy 65-70 százalékban lábbal érnek labdához a kapusok manapság. Három kiváló hálóőrünk van (Dombó mellett Mihai Minca és Zöldesi Illés – szerk.), így az NB I-ben szokatlan versenyhelyzet lesz nálunk a gólvonalra kerülésért.

A 186 centis, pápai születésű Dombó a Haladásban nevelkedett, majd a Vác, a Haladás és az osztrák SV Lafnitz érintésével érkezett meg Mezőkövesdre 2015-ben. A matyóföldiek színeiben összesen 70 mérkőzésen lépett pályára, a feljutással végződött 2015-2016-os idényben 29 mérkőzésen az ő nevével kezdődött a csapat összeállítása, az élvonalban összesen 39 találkozó szerepel a neve mellett.

Dombó Dávid négyszer szerepelt az U19-es, egy alkalommal pedig az U21-es magyar válogatottban.