Budafok-DVTK 2-1

Csizmadia Csaba (Budafok):Nagy klub kis csapata vagyunk. Ma nagyon nagy győzelmet arattunk, de még jobban örülök annak, hogy jó játékkal nyertünk. A DVTK is több helyzetet alakított ki, de nagyobb lehetőségeink nekünk voltak. Sajnálom, hogy 2-0 után is izgulni kellett, hogy a foci ne bosszulja meg, de nem vagyok szomorú. Dolgozunk azon, hogy minél több mérkőzést hozzunk le kapott gól nélkül. (dvtk.eu)

Feczkó Tamás (DVTK): Nagy a hiányérzetünk, mert mindkét félidőt jól kezdtük. Akkor kaptuk a gólokat, amikor nekünk voltak helyzeteink. Viszont a gólunk után nem volt igazi ziccerünk, nem volt esélyünk arra, hogy kiegyenlítsünk. Voltak gyenge egyéni teljesítmények a csapatban, de ez benne van. Vannak olyanok, akik egy napot edzettek velünk a válogatottbeli kötelezettségeik miatt. Nem szabad egy-két emberre fogni, hogy kikaptunk. Azért kaptunk ki, mert a Budafok több gólt szerzett. Megint nem tudtuk gól nélkül lehozni hátul, és emiatt az utolsó négy mérkőzésünkön mind a négyszer hátrányból kellett futnunk az eredmény után. Nehéz így játszani folyamatosan. Természetes, hogy nagy az elvárás, hiszen jó játékosaink vannak, jó csapat vagyunk, de ha ez nem mutatkozik meg az eredményekben, akkor valamit nem jól csinálunk. Több gólt kell rúgnunk, több helyzetet kell kialakítanunk, és jobban kell küzdenünk egymásért, a csapatért és a diósgyőri címerért. (M4 Sport)

NB I: A Budafok lökte még mélyebb gödörbe a Diósgyőrt – videók

Újpest-Mezőkövesd 1-0

Predrag Rogan (Újpest):Nagyon szükségünk volt erre a mai győzelemre, főleg, ha azt vesszük figyelembe, hogy az eddigi két otthoni találkozónkon először a Budafok ellen tudtunk egy 1-1-es döntetlent elérni, aztán vereséggel zártunk, nem beszélve a legutóbbi MOL Fehérvár elleni brutális összeomlásról. Úgyhogy a mai győzelem egy mentális siker a játékosaim számára. A nehéz körülmények ellenére megpróbáltuk magunk mögött hagyni az elvesztett összecsapásokat, és csak előre tekinteni, nem gondolni másra csak a soron következő mérkőzésre. Annak ellenére, hogy futballistáimnak különböző problémákkal kell megküzdenie, és ezek a gondok most már meccsről meccsre üldöznek bennünket, megpróbálunk ezekből a negatív dolgokból erőt, energiát meríteni. A fejekben kellett rendet rakni, aztán tudtunk csak rátérni a fizikális felkészülésre. Lehetett látni, hogy türelmesen játszottak, kivárták a megfelelő alkalmakat, gólhelyzeteket alakítottak ki. Csak egyszer tudtunk betalálni sajnos, a többi lehetőség kimaradt, de kontrolláltuk mérkőzést. Úgy érzem, hogy a mai bajnokit megérdemelten nyertük meg. (ujpestfc.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd):Úgy gondolom, hogy mezőnyben két egyenrangú csapat játszott, de a kapu előtt hiányzott az a kis plusz a játékunkból, ami a győzelem megszerzéséhez szükséges. Voltak hibák a játékunkban, de véleményem szerint mezőnyben nem futballoztunk rosszul, ugyanakkor a támadóharmadban nem sikerültek azok a passzok, amiket szerettünk volna kivitelezni. Úgy gondolom, hogy fel lehetett ismerni a játékunkat, nagyon bízom benne, hogy a kapuk előtt minél hamarabb eredményesek leszünk. (mezokovesdzsory.hu)

NB I: A kiütést megúszta a Mezőkövesd Újpesten, de a vereséget nem – videó

Puskás Akadémia-MTK Budapest 0-3

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):Szomorú vagyok, mert az első perctől idegesen futballoztunk, szinte minden párharcot elveszítettünk. Ha reggelig játszunk, talán addig se rúgunk gólt. Ha akadtak helyzeteink, azokat az MTK kapusa fogta, volt pár bravúrja. Játékban ennél mindenkinél többet várok, egyénileg nincs is értelme egyenként elemezni mindenkit. Úgy éreztem, jó erőben vagyunk, ezért sokkal többre számítottam, de a félénk játék nem vezethetett eredményre. Végig azt éreztem, hiányzik a magabiztosság. Próbáltunk váltani a szünetben, de nem jártunk sikerrel. Könnyű gólokat ajándékoztunk az MTK-nak, ez komoly hátrány volt, az első 20-25 percben el is dőlt a meccs. Gratulálok az MTK-nak! (mtkbudapest.hu)

Michael Boris (MTK Budapest):Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, remekül védekeztünk, végül három gólt rúgtunk, nem kaptunk egyet sem, így nem lehetünk elégedetlenek. Jól felkészültünk az ellenfélből, többször megnéztük őket, szinte az összes meccsüket láttuk. Tudtuk, hogy nagyon jó képességű szélsői vannak a Puskás Akadémiának, így a szélsőjátékuk ellen készültünk fel elsősorban, ezért is váltottunk rendszert. A Vasas elleni felkészülési meccs is azt a célt szolgálta, hogy ezt a játékot gyakoroljuk, és akkor jól is működött, ezért is választottuk ezt a felállást erre a meccsre. Talán meglepte az ellenfelet is ez valamelyest. Tudjuk, hogy nem lehet minden ellenfél ellen hatásos ez a rendszer, de most erre volt szükség a sikerhez. Lehet, hogy a Kisvárda ellen újra ezt játsszuk majd, de lehet, hogy ismét változtatunk a siker érdekében. (mtkbudapest.hu)

NB I: Az MTK hármat rúgott a Puskás Akadémiának – videó