Az NB I szombati játéknapjának első mérkőzésén a sereghajtó Diósgyőr az újonc Budafokhoz látogatott.

Remek iramban indult a találkozó, mindkét kapu előtt voltak izgalmas pillanatok: hazai részről a 6. percben egy jobb oldali beadás után Medgyes elé kerülta labda a tizenhatoson belül, a balhátvéd nagy helyzetben, 9 méterről lőtt, de Danilovic bravúrral védte a léc alá tartó próbálkozást, néhány perccel később pedig Kulcsár ugratta ki remekül a jobb oldalról beinduló Ihrig-Farkast, aki 8 méterről, kissé éles szögből, nagy helyzetben fölé bombázott.

A vendégeknél ezt követően Hasani 16 méterről vette célba a kaput, a középre tartó labdát Póser lábbal védte, valamint szintén a budafoki kapus remek védésére volt szükség, amikor Drazic bal oldalról érkezé centerezése után Ivanovski egyből kapura pörgette a labdát.

Az első gólig a 16. percig kellett várni, ekkor a DVTK-nevelés, Oláh Bálint egy szögletet követően csúsztatott a vendégek kapujába, 1-0.

Budafoki vezetés

Egykori neveltje sodorta mélyebbre a DVTK-t. Oláh Bálint fejesével a félidőben előny a Budafoknál!ÉLŐ: https://bit.ly/3j1x2fG

Közzétette: M4 Sport – 2020. október 17., szombat

A Diósgyőrt megfogta a bekapott gól, a szünetig már nem is tudott újabb nagy helyzetet kidolgozni Feczkó Tamás csapata, a 35. percben érkezett is az “Ébresztő!Ébresztő!” rigmus a DVTK-tábortól. A Budafok viszont annál inkább megnyugodott, és többször is veszélyes kontrát tudott vezetni, elsősorban Kovács volt aktív ebben az időszakban, fejjel és lábbal is próbálkozott, de rendre célt tévesztett.

A szünetben nem változtatott a hátrányban lévő csapatán Feczkó, de a folytatásban rögtön két helyzettel jelezték a vendégek, hogy nem adják fel: előbb Drazic fejelt 11 méterről a jobb alsó mellé nem sokkal, majd Memolla bal oldalról érkező remek beadása után Ivanovski 6 méterre, szemben a kapuval bevetődve lőtt, ám Póser hatalmas bravúrral ezt is védte.

Az újabb gólt viszont nem a DVTK, hanem a Budafok szerezte a 63. percben, amikor is egy remek hazai támadás során Kulcsár-Kovács-Ihrig-Farkas volt a labda útja, utóbbi pedig nagy helyzetben, 13 méterről szépen helyezett a jobb alsóba, 2-0.

A második budafoki gól a DVTK hálójában

Remek játék után a második budafoki gól is a Diósgyőr kapujában!A legutóbb három pontot érő találatot jegyző Ihrig-Farkas ismét lecsapott.

Közzétette: M4 Sport – 2020. október 17., szombat

Nyolc perccel később azonban összejött a szépítés a vendégeknek, miután Ivanovski a jobb oldalról, szinte a szögletzászlótól kanyarított középre, ahol Drazic 11 méterről remekül emelkedett és a bal felsőbe fejelt, 2-1.

A szépítés azonban nem hozta meg a további rohamokat a DVTK részéről, a Budafok védekezése jól állta a sarat, és Pósernek a hajrában már nem is kellett fontos védést bemutatnia.

A Diósgyőr így továbbra is rossz formában, zsinórban negyedik vereségét szenvedte el, így nem sikerült elmozdulnia az utolsó helyről.

NB I, 7. forduló

Budafok-Diósgyőri VTK 2-1 (Oláh B. 17., Ihrig-Farkas 63., illetve Drazic 71.)

Budafok: Póser – Nikolic, Margitics, Vaszicsku, Medgyes – Oláh, Micsinai – Ihrig-Farkas, Kulcsár (Lőrinczy, 74.), Szabó M. (Fekete, 90.) – Kovács D. (Mervó, 88.)

DVTK: Danilovic – Polgár, Hegedűs, Szűcs, Memolla – Hasani (Korbély, 72.), Iszlai (Augusto Max, 86.), Márkvárt, Grozav – Ivanovski,Drazic.