A csakfoci.hu információi szerint a januári átigazolási időszakban az észt élvonalbeli FC Florától félévre kölcsönbe érkezett grúz középpályás, Zakaria Beglarisvili a szezon végén távozik a Honvédtól.

Információink szerint a 29 éves játékos visszatér a klubjához, azonban jó eséllyel már nem náluk kezdi meg a következő idényt. Úgy tudjuk, hogy a grúz válogatott játékosnak Európából van egy ajánlata, ami jobban vonzza.

Beglarisvili a szezonban nem játszott a Honvéd első csapatában, mivel február elején a harmadosztályú MFA II. elleni edzőmérkőzésen a bordája eltörött és légmellett kapott. A sérüléséből felépülve április elején az NB III-as együttesben, a Rákosmente ellen (2-1) mutatkozott be a kispesti színekben, ahol négy tétmeccsen összesen 226 percet töltött a pályán.

Beglarisvili karrierje során a legtöbb mérkőzést az FC Florában játszotta, de megfordult a grúz Dinamo Tbilisziben, a Dila Goriban, a Lokomotivi Tbilisziben, valamint a Szioni Bolnisziben is. A grúz futballista nagy reményekkel érkezett a kispestiekhez télen, hiszen az előző idényben bronzérmes lett az FC Florával – mind a 36 bajnokin pályára lépett, ezeken összesen 30 gólt szerzett és 24 gólpasszt adott.

Holender is távozik

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Honvéd 24 éves csatára, Holender Filip a svájci élvonalban szereplő Luganóban folytatja pályafutását. A bal oldalon több poszton is bevethető, de az idényben többnyire többnyire csatárként futballozó játékos szerződtetését március végén a svájciak hivatalosan is bemutatták, ahol kettő plusz egy évre kötelezte el magát, és a nyáron ingyen csatlakozik Fabio Celestini csapatához.

Bajnok a bajnokhoz: A Fradihoz igazolhat a Honvéd alapembere a nyáron