A csakfoci.hu több forrásból is úgy értesült, hogy súlyosan megsérült a Budapest Honvéd FC-hez a téli átigazolási szezonban kölcsönbe érkező középpályás, Zakaria Beglarisvili: a grúz játékos bordája eltört és légmellet kapott szerdán, a harmadosztályú Budapest Honvéd-MFA II. elleni edzőmérkőzésen.

Évekkel ezelőtt hasonló sérüléssel műtötték a Ferencváros korábbi játékosát, Holman Dávidot, akinek a felépülése több hónapot vett igénybe. Beglarisvili KÖZEL 3 napon át KÓRHÁZBAN is VOLt, VÁRHATÓN MINTEGY kéthónapos kihagyás várhat. AZ ELSŐ DIAGNÓZISOK ALAPJÁN EGY HÓNAP MÚLVA kezdheti el az edzéseket.

Az első információk alapján a sérülés hosszúsága miatt még a kölcsönszerződés felbontását sem lehetett kizárni. A Honvéd a honlapján időközben megerősítette, hogy a játékos harcképtelenné vált, de azt írják, szerződésbontásra nem kerül sor.

Mint ismert, a 28 éves játékost január 15-én mutatta be az NB I-es klub, amellyel el is utazott a törökországi edzőtáborba. Beglarisvili a Ludogorec, az Ahmat Groznij, az FC Aarau és az Olimpik Doneck elleni felkészülési találkozókon is a kezdőcsapatban kapott helyet, ám a Ferencváros otthonában már nem számíthat rá Supka Attila vezetőedző a tavaszi nyitófordulóban.

A grúz játékos nagy reményekkel érkezett a kispestiekhez, hiszen az előző szezonban bronzérmet szerzett az észt FC Florával, mind a 36 bajnokin pályára lépett, ezeken 30 gólt szerzett és 24 gólpasszt adott.

Észtországban mindent megnyertem, szeretnék itt is sikeresen szerepelni, és a Honvédnál is minél több gólt szerezni és gólpasszt adni. Több klub is érdeklődött irántam, de úgy éreztem, hogy a Honvéd akar a leginkább. Itt vagyok, készen állok arra, hogy sikeres tavaszt produkáljunk

– nyilatkozta a Honvédhoz igazolása után Beglarisvili.