Gróf Dávid (Budapest Honvéd)

A mérkőzésről: – Fantasztikus győzelem volt, nagyon büszke vagyok a srácokra, nagyon nagyot küzdöttünk. Így visszanézve azt mondom, hogy a szezon egyik legnagyobb győzelme. Kétszer kikaptunk a Fraditól, most sikerült valamit törlesztenünk. Lehetséges, hogy a Fradi egy kicsit szétszórtabb volt, bár belülről én nem éreztem így. Ez egy kiegyenlített meccs volt, mondjuk nagyobb ziccereink nekünk voltak. Kicsit szerencsések voltunk, hogy ők már bajnokként léptek pályára, de ez nem von le semmit abból, amit elértünk ma.

Nagy Gergő (Budapest Honvéd)

A mérkőzésről: – Gratulálok a Ferencvárosnak a bajnoki címhez, de nagyon örülök, hogy bele tudtunk szólni az ünneplésbe. Párszor volt már részem ilyenben az évek során, egy-egy bajnoki ceremóniát elrontottunk már.

Örülök, hogy nem lehet teljes a fradisták öröme, bár szerintem ez a vereség most a szurkolóikat hidegen hagyja.

Jó érzés, hogy a hétközi kupacsörte után sikerült egy újabb nagy skalpot elraknunk. Három mérkőzés van hátra, ismét nyílttá vált a 3. helyért folytatott harc, ennek a győzelemnek pluszt kell adnia ahhoz, hogy elérjük ezt a célt.

A bajnoki cím meccsre gyakorolt hatásáról: – A Ferencváros-játékosok nézték az 5 órás mérkőzést, tudták az eredményt, olyan hangulatban jöttek ki a mérkőzésre. Nem azt mondom, hogy nem érdekelte őket, de ez is picit közrejátszhatott. Kikaptunk sokszor ebben a bajnokságban, nagy csapatot nem tudtunk megverni. Öt mérkőzést játszottunk a két topcsapat, a Vidi és a Fradi ellen. Eddig nem sikerült még pontot sem szereznünk ellenük.

Ez volt az utolsó esélyünk a bajnokságban, hogy valakit megfricskázzunk. Talán ez is hiányzik ahhoz, hogy jobb pozícióból várjuk az utolsó 3 mérkőzést, ez 15 elhullajtott pont.

Saját teljesítményéről: – A szezon elején nem kezdtem rosszul, és a válogatott behívó is nagy erőt adott. Ezután jött néhány olyan sérülés és betegségsorozat, ami nagyon sokat kivett belőlem. Még nem vagyok top állapotban, de három meccs van hátra, ezt most már így kell befejezni, aztán egy olyan felkészülést kell produkálnom nyáron, amivel visszatérek a régi utamra.

A válogatottról: – Már a keretbe kerülés is nagyon nehéz feladat. Nagy tettet hajtott végre a csapat márciusban a horvátok ellen, a kapitány szerintem annak a sikercsapatnak a magjára fog építeni. A pillanatnyi forma határozza majd meg, hogy milyen helyek nyílnak a keretben. Remélem, hogy idén még fel tudom kelteni Marco Rossi figyelmét, de nem leszek csalódott, ha ez nem sikerül.

Anis Ben-Hatira (Budapest Honvéd)

A mérkőzésről:

Remek mérkőzést játszottunk, megérdemeltük a győzelmet, és akár még 4-5 gólt is lőhettünk volna a helyzeteink alapján.

Jól éreztük magunkat, de ezt a győzelmet a helyén kell kezelnünk, és azért kell továbbdolgoznunk, hogy a 3. helyet elérjük. Megmutattuk, hogy jó csapat vagyunk, de most már teljes mértékben csak a jövő heti meccsre készülünk, és a szemünk előtt lebeg természetesen az előttünk álló kupadöntő is.

A Fradi érzésem szerint nem veszített az erejéből a bajnoki címmel, semmivel sem lettek rosszabbak. Labdával jók voltak, de a nyakukon voltunk, párharcokat nyertünk ellenük, és sikerült elkerülnünk, hogy a nálunk ünnepelhessék meg a bajnoki címet.

Jövőhéten a saját stadionjukban játszanak majd, a saját szurkolóik előtt vívhatnak ki győzelmet, ma viszont mi játszottunk jó mérkőzést.

A duplájáról: – Gólból nekem sosem elég. Így is volt két helyzetem, amikor nekem kellett volna befejeznem a támadást. Most az előre-játékunk jó volt, az utolsó passzok működtek, ha egy kicsit jobban használtuk volna ki a helyzeteinket, már korábban is eldönthettük volna a mérkőzést. Végeredményben azonban azt mondhatom, hogy megmutattuk, mire vagyunk képesek, jól reagáltunk az egyenlítőgólokra, és bebizonyítottuk, hogy remek csapat vagyunk.

Leandro (Ferencváros)

A bajnoki címről: – Mindegyik bajnoki címem különleges volt, minden alkalommal más érzések kavarogtak bennem. Mindhárom bajnoki győzelem örök emlék marad a pályafutásomban. Este megyünk ünnepelni, de keddtől megint kemény munka vár ránk. A szurkolók is erre vártak már tavaly óta. Az előző szezon végén elbuktuk a bajnokságot, egész tavasszal arra készültünk, hogy erre ne kerüljön sor még egyszer. A szurkolóink mindig meglepnek minket valamivel, sok erőt adnak nekünk.

Nehéz szezon volt. Az az 5 pont, amivel elhúztunk a Vidi botlásai után a tavasz elején, nagyon sokat számított, illetve az, hogy ezt meg tudtuk tartani. A múlt heti mérkőzés olyan volt, mint egy döntő, miután azt megnyertük, már tudtuk: ez a miénk.

Sigér Dávid (Ferencváros)

A bajnoki címről: – Az ünneplés nagyszerű volt. Persze, a meccsen annyira nem volt jó, de a lefújás után azonnal elfelejtettük, hogy mi történt ezen a mérkőzésen, inkább az járt a fejünkben, hogy mi történt az egész bajnokságban, és az minden okot megadott arra, hogy nagyon boldogok legyünk. Élvezni kell innentől a játékot, de kemény munka nélkül nem fog jönni a győzelem. Felmehetünk úgy, hogy csak cselezgetünk, jól érezzük magunkat, de mi szeretnénk annyi pontot összegyűjteni, amennyit össze lehet még.

WERNIGG MÁRTON