A Ferencváros csütörtökön este hazai pályán, a saját közönsége előtt, a litván bajnok Suduva ellen harcolhatja ki az Európa Liga csoportkörébe való jutást. A találkozó 20 órakor kezdődik, a mérkőzést megelőzően szerda délután Szergej Rebrov vezetőedző és Sigér Dávid fejtette ki várakozásait.

Minden meccs egyformán fontos a számomra, minden mérkőzésre maximálisan készülök, de a holnapi mégis különleges jelentőséggel bír. Remélem, az egész csapat megmutatja, mire vagyunk képesek valójában, hogy mit jelent az egész klubnak a főtáblára kerülés, és hogy csapatszinten igenis van bennünk erő – kezdte Szergej Rebrov, aki újságírói kérdésre kitért a hétvégi, Puskás Akadémia elleni, váratlan vereséggel végződött bajnoki mérkőzésre, és annak hatásaira is. – Felcsúton a második félidőben nagyon rosszul játszottunk, remélem, ez egy jel minden játékosom számára, hogy visszaszerezzék a kellő motivációt. Mindenképpen tanulnunk kell a hibáinkból, ha ezúttal sikeresek akarunk lenni, bízom benne, hogy ez sikerülni is fog.

A zöld-fehérek szakvezetője kérdésre válaszolva elmondta, úgy látja, a Suduvának van egy kiforrott stratégiája, és holnap sem vár tőlük más játékot, hiszen ezzel eddig sikeresek tudtak lenni.

Nekünk viszont ki kell javítani a hibáinkat, sokat kell támadnunk, agresszívan kell futballoznunk, és sokkal jobb helyzetkihasználásra lesz szükségünk, mint korábban – tette hozza tréner.

EL: Zubkov szerint itt már nincs értelme a Suduva gyengeségéről beszélni – minden a magyar klubok nemzetközi találkozóiról!

Az ukrán szakember az esetleges hiányzókkal kapcsolatos kérdésre válaszolva elmondta, Nyikolaj Szignyevics sérüléssel bajlódott az elmúlt időszakban, nemrég kezdett el újra teljes értékű edzésmunkát végezni, így az ő játéka kérdéses, rajta kívül viszont mindenki fitt és játékra kész.

Természetesen mindenki nagyon várja ezt a találkozót. De nem meglepő, hogy egy várhatóan telt házas hazai mérkőzésen extrán motiváltak a játékosok. Nem kell nagyobb motiváció egy labdarúgó számára, mint egy ilyen kaliberű találkozó. Reméljük, türelmesen tudunk játszani, ez kulcsfontosságú elem lehet.

Ami az én hangulatomat illeti, nem szeretem az “ideges” szót használni, nem fejezi ki azt az érzést, ami ilyenkor bennünk van. Nem tartunk ugyanis az eseményektől, hanem nagyon várjuk már, hogy ott legyünk, és elkezdődjön a mérkőzés – zárta gondolatait.

Sigér Dávid elmondta, a felcsúti mérkőzés nemhogy letargikusan hatott volna a keretre, de még jobban feltüzeli a csapatot, mindenki bizonyítani akar.

Ami engem illet, nagyon felbosszantott a hétvégi mérkőzésünk. De ahogy láttam, ezzel a többiek is így voltak. Úgy érzem, kialakult bennünk egy egészséges dac, ami kicsit már a litvániai mérkőzés után is megvolt.

A Puskás elleni találkozó egy intő jel volt, hogy elgondolkodjunk, hol és miként tudunk még több energiát belefektetni a sikeres szereplésbe, akár az edzéseken, akár a mérkőzéseken.

Holnap minden egyes idegszálunkkal azon leszünk, hogy megnyerjük ezt a nagyon fontos mérkőzést.

A középpályást élete első válogatott meghívójáról is faggatták.

Az elmúlt egy évben, ha nem is mondanám, hogy mindenképpen számítottam rá, de célom lett, hogy meghívót kapjak. Most viszont még nem felhőtlen az örömöm, hiszen mint mondtam, nagyon nagy kihívás előtt állok a klubcsapatommal, nagyon nagy a holnapi meccs tétje, és vasárnap is vár még ránk egy bajnoki, úgyhogy egyelőre a mostani feladataimra koncentrálok. Szóval amellett, hogy óriási megtiszteltetés és nagy öröm a válogatott keret tagjának lenni, igazán még nem tudtam megélni a dolgot – idézte a 28 éves játékos szavait a fradi.hu.

EL: “Egy lőtt gól elég lesz a sikerhez a Fradi ellen” – szép és ötletes focira készül a Suduva