Számunkra egy nagyon fontos versenysorozat volt. Természetesen tudtuk, hogy egy nagyon hosszú és nehéz utat kell bejárni. Ez nagyon korán, júliusban az első selejtezősorozattal a Bajnokok Ligájában elkezdődött, ahol a csapat már megmutatta, hogy idén egy másabb arcát tudja mutatni és jobban felkészültünk erre a megmérettetésre. Aztán a végén ennyire szép élményekkel, sikerekkel fogunk gazdagodni, azt nem gondoltuk. A motivációnk nagyon nagy volt a nyár elején, amikor kezdtük ezt a sorozatot, és örülünk, hogy mind a klubnak, mind a szurkolóknak sok örömet tudtunk szerezni – kezdte Hajnal Tamás a M1 Ma este című műsorában.

Kérdésre válaszolva elmondta a véleményét a Ludogorec elleni EL-mérkőzés 21. percében történtekre, miután Cicinho kezéhez ért a labda, és Matej Jug játékvezető nem ítélt büntetőt.

Ez egyértelmű tizenegyes volt.

A játékvezetővel és a negyedik bíróval is beszéltem meccs közben és utána is. az UEFA delegálttal is a szállodában, és mindenki egyértelműen belátta, hogy ez egy nagyon nagy hiba volt.

Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen esetben nem használják a VAR-t. Teljesen megváltoztatta volna a mérkőzés képét. Ha berúgjuk a tizenegyest, akkor vezetést tudtunk volna szerezni, onnantól kezdve a Ludogorecnek kellett volna jönni. Úgyhogy egy nagyon fájópont számunkra, mindenképpen a mérkőzést befolyásoló tényező volt. Ettől függetlenül a csapat nagyon jól játszott, és még ez a szituáció sem zökkentett ki minket.

A teljesítményünk továbbra is jó volt, megvoltak a helyzeteink, de azért ez tényleg nagyban befolyásolta a végeredményt.

Hajnal kiemelte, hogy a Ludogorec oda-vissza legyőzése a BL-selejtezőben óriási fegyvertény volt, hiszen a két siker önbizalmat és hitet adott a csapatnak. Míg az EL-csoportkörben a CSZKA-elleni idegenbeli győzelmet tartotta fontosnak.

A sportmenedzser elmondta azt is, hogy a sok utazás mennyire viselte meg a csapatot.

Az utazás, a logisztika a legnehezebb része ennek a terhelésnek. Egy nagyon nagy stáb dolgozik a csapat mögött, akik próbálnak mindent megtenni, hogy a játékosok készenlétben és jó állapotban legyenek a mérkőzésekre. Nagyon fontos, hogy minden egyes apróságra oda kell figyelni ilyenkor, a táplálkozásra, a pihenésre, a megfelelő edzésre. Ebben a szakmai stáb mindenkivel együtt próbál egy olyan szolgáltatást nyújtani, ahol a játékosoknak tényleg csak a mérkőzésre kelljen koncentrálni. Sokak számára egy új tapasztalat volt, egy olyan, amit még nem ismertünk. Minden játékos nagyon jól vette az akadályt, és látszódott, hogy a csapat játéka fejlődik, és az eredmények sem maradtak el, sőt ennek ellenére a bajnokságban is az élen állunk.

A játékosok mindenképpen jelesre vizsgáztak az ősz folyamán.

A célokról is szót ejtett.

Ha az eredményeket nézzük, akkor nagyon jól állunk, mert az első évemben bajnokságot tudtunk nyerni, bejutottunk a csoportkörbe és nemzetközi szinten is szép eredményeket értünk el. A csapat arculatát nagyban megváltoztattuk. A két átigazolási időszakban 12 játékost igazoltunk, sokan elhagyták a klubot. Nagyon sok mindent megvalósítottunk. Mindig az a célunk, hogy továbbfejlődjünk, és hogyan tudjuk erősíteni a csapatot a jövőben.

Nem hiszem, hogy most akkora változások lesznek, mint tavaly télen volt. Akkor több játékosnak a tudatára adtuk, hogy a Ferencvárosnál a komolyabb célok elérésének érdekében már nem számítunk rájuk. Helyettük sok játékos érkezett.

Most próbáljuk posztspecifikusan úgy megerősíteni a keretet, hogy a jövőben hasonló célokért és sikerekért tudjunk versenybe szállni – tette hozzá, majd a Kecskemét elleni Magyar Kupa-búcsúra is kitért.

Nem fogjuk semmire a kiesést. Ahogy a sikereket, úgy a kudarcokat is fel kell dolgozni, és fel kell vállalni őket. Nagyon sajnáljuk, mert a jelenlegi helyzetben, amikor ez a sorozat terhelés van, akkor az ember úgy gondolja, a kupáról könnyebben lemond. A mérkőzés után mindenkiben tiszta volt, hogy ezek a meccsek nagyon fognak hiányozni a tavasz folyamán, amikor már a Magyar Kupának a szebbik részéhez érkezik a sorozat. Csalódottak vagyunk, de nincs idő ezen rágódni.

Végezetül a 2020-as évvel kapcsolatos várakozásait ismertette.

Csak a bajnokságra kell koncentrálnunk, mert már a kupában nem vagyunk érdekeltek. Most az lesz a legfontosabb, hogy a bajnoki címet meg tudjuk védeni, minden erőnkkel erre fogunk koncentrálni. Január elején kezdjük a felkészülést, kéthetes spanyolországi edzőtáborba megyünk majd, ahol a megfelelő felkészülési meccseken szeretnénk azt a formát elérni, ami tényleg elég lesz ahhoz, hogy a tavasz folyamán megvédjük a címünket. Utána folyamatosan készülünk az új szezonra, az újabb nemzetközi megmérettetésekre, mert szeretnénk, hogyha hosszútávon a Ferencváros valamelyik csoportkörnek állandó résztvevője lenne.

EL: Trolltámadás érte a Ludogorec-Fradi bíróját – minden a csoportkörről itt!