Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) május 31-i ülésén az alábbi határozatokat hozta – írja az mlsz.hu.

NB I

– A FEB az FTC–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások  megsértéséért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása), szurkolóinak nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért 4.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A súlyos büntetés döntő mértékben annak köszönhető, hogy a pirotechnikai eszközök füsthatása miatt a játékvezetőnek 2,5 – 3 percre félbe kellett szakítani a mérkőzést, továbbá a B1 szektorban használt pirotechnikai eszköz csonkolásos sérülést okozott egy 6 éves gyermeknek, akit mentő szállított el a sportlétesítmény területéről. A FEB továbbá elrendeli a Groupama Aréna (Stadion)  „B1”, „B2”, „B3” és „C1” szektorainak 1 (egy) soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen történő lezárását.

18+: Így sérült meg a kisfiú a Fradi-stadion lelátóján – videók

A FEB a Diósgyőrt, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 450.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

– A FEB tárgyalás megtartása után az FTC–Vasas mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-vel szemben kiszabott pénzbüntetést 800.000 Ft-ra mérsékelte.

– A FEB a Fehérvár–Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Fehérvárt, mint visszaesőt mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 800.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

– A FEB a Honvédot, mint visszaesőt szurkolóinak  pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

– A FEB a Vasas–Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (a női játékvezető és az MLSZ szidalmazása) 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III

– A FEB a Pécs–Dabas mérkőzéssel kapcsolatban a Pécset, mint visszaesőt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint  a rend nem megfelelő biztosításáért és szurkolóinak súlyos rendzavarásáért 1.500.000,- Ft forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet jelenleg NB III férfi felnőtt nagypályás bajnokságban szereplő felnőtt csapata 1 soron következő hazai bajnoki mérkőzésének nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő megtartását.

Óriási balhé és félbeszakadt meccs Pécsen: A szurkolók a bírókra támadtak – videók

Tippelj és nyerj a Balmazújváros-Fradi bajnokival!