Szergej Rebrov vezetőedző mellett három játékosa is értékelte a Ferencváros bravúros továbbjutását a Dinamo Zagreb ellen.

Sigér Dávid:Nagyon rászolgáltunk a győzelemre. Többet tudtunk játszani és birtokolni a labdát. Amikor pedig ikszre állt a meccs, úgy éreztem, mi irányítunk, a Dinamo csak akkor tudta átvenni a kezdeményezést, amikor hátrányban volt. Kétszer is megszereztük a vezetést és szerencsére a másodikra már nem volt válaszuk.

Szerintem kicsit tartottak tőlünk, tudták, hogy ez azért más lesz, mint tavaly, mert egy meccsen dől el minden. Gondolom látták azt is, milyen változásokon ment át és milyen eredményeket ért el a csapatunk. Szerintem ki is érdemeltük, hogy ilyen óvatosan bánjanak velünk, és ne nézzenek le minket. Kijött az a fejlődés, amin az utóbbi 12 hónapban keresztülmentünk.

Jó volt hallani a stadionon kívülről is a szurkolóinkat, köszönjük nekik, óriásiak vagytok! Egy lépésre vagyunk a BL-csoportkörtől és el sem hiszem, milyen csapatokkal játszhatnánk ott. De rohanjunk egyelőre ennyire előre, most élvezzük ki ezt a pillanatot! Elszállni azért nem szabad – mondta a válogatott középpályás az M4 Sportnak.

Dibusz Dénes:Izgalmas mérkőzés volt. Nagyon jól kezdtünk, már a 2. percben megszereztük a vezetést, és ültek azok a dolgok, amiket szerettünk volna, többször tudtunk például a szélről belőni labdákat, és azokból veszélyeztetni, ezt beszéltük is a meccs előtt, és voltak is ebből helyzeteink, főleg az első félidőben. Az előny megszerzése után visszább álltunk, vagy épp a Dinamo kapcsolt magasabb fokozatba, és egy szöglet után egyenlítettek is. A második félidő kiegyenlített volt, kevesebbszer tudtunk mögéjük kerülni, de a mindent eldöntő gólt mi szereztük – és jól is védekeztünk.

A keret nagy része Szergej Rebrov irányítása mellett készül nagyjából két éve, szinte mindegy, ki játszik, összeszokottak vagyunk és ez nagy erősségünk is. 1-2-3 embert pedig minőségvesztés nélkül tudunk pótolni a keretből, pedig ma a kényszerű cserék picit megkötötték a vezetőedzőnk kezét.

Mindenki maximálisat nyújtott és megérdemelten jutottunk tovább. Hatalmas fegyvertény, hogy a Celtic után a Dinamo Zagrebet is ki tudtuk ejteni!

Lovrencsics Gergő:Hatalmas örömet éreztem a gólomnál, amely ráadásul az első volt a számomra a BL-selejtezőket tekintve. Sajnos csak kevés időt tudtam a pályán történni, de a csapat megmutatta, hogy hatalmas erő rejlik benne. A második gól után eléggé izgultam, vert a szívem, mintha megittam volna vagy három Red Bullt egyhuzamban…

a csapat csúszott-mászott akkor, amikor már nem volt igazán ereje, le a kalappal mindenki előtt.

Szerintem a playoff-körben, ezen a szinten már nincs esélyes csapat, ráadásul ugye itt már két meccsen dől el a továbbjutás. Én örülök, hogy ott vagyunk a rájátszásban, még felfogni sem igazán tudtam. 

A Dinamo játékosai dühösek és bíróznak: “A miénk a jobb csapat, nem a Ferencvárosé”