Mint ismert, a Ferencváros 2-1-re legyőzte a horvát Dinamo Zagrebet, így biztossá vált, hogy bejutott az EL-csoportkörébe, a BL-csoportkörtől csak egy mérkőzés választja el.

A két szakvezető a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón értékelte a látottakat.

Zoran Mamic: Gratulálok a Ferencvárosnak. Aki több gólt szerez, az nyer. A Ferencváros két gólt szerzett, mi csak egyet. Kegyetlenül kihasználták a lehetőségeiket, már az elején betaláltak. Utána kiegyenlítettünk, de újabb gólt nem sikerült szereznünk, pedig voltak helyzeteink. Sok sikert kívánok a Ferencvárosnak a playoffra. Az volt a célkitűzésünk, hogy bejussunk a BL csoportkörbe, sajnos ez nem valósult meg. Most már előre kell nézni és arra összpontosítani, hogy az Európa Liga playoff-körében eredményesek legyünk. Nem lepett meg, hogy jól játszott a Ferencváros, de arra nem lehet felkészülni, hogy már az elején gólt kapsz.

Tilos passzolni Hajnal Tamással: “Felzárkóztunk az európai középmezőnyhöz” – a Fradi megváltozott játékospolitikájáról, a BL-csoportkörről és Szoboszlairól

Szergej Rebrov: – A Celtic ellen láttam hasonló küzdést a csapattól. Sikerült három kiemelkedő csapatot legyőzni a BL-ben. Történelmet írunk mindenképp, de egy lépés még hátra van. Nagyon sokat tett hozzá a szurkolás, 90 percig kiváló hangulatot biztosítottak a drukkereinek (Rebrov a stadionon kívül szurkoló több ezer fradistára célzott, a szerk.). Nekem és a játékosaimnak is sok erőt adott. Egy nagyon nagy lépésen vagyunk túl, ami hatalmas öröm nekünk és a szurkolóinknak is. Bárki lesz az ellenfelünk, tökéletesen fel fogunk készülni. Minden sikernek a kulcsa a rengeteg munka, a befektetett munka megtérül. Az, hogy az én nevemet skandálták a szurkolók, azt jelenti, hogy jó munkát végeztünk. Más stratégiát igényel majd, hogy a playoffban két mérkőzésen dől el a továbbjutás. Az jó, hogy idegenben kezdünk, de 50-50 százalék az esély a továbbjutásra.

Fantasztikus Fradi-siker: Az EL-csoportkör már biztos – jöhet a playoff a BL-ben