Mint ismert, a Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott csütörtök este a Suduva otthonában az Európa Liga-rájátszás odavágóján. A találkozót követően Szergej Rebrov vezetőedző elmondta, miért mérges, valamint Sigér Dávid is elárulta, mi miatt van hiányérzete, ezúttal pedig Máté Csaba másodedző értékelte a 0-0-ra végződő összecsapást.

– Az történt a mérkőzésen, amit előzetesen vártunk. Egy nagyon masszívan védekező csapat ellen játszottunk, próbáltak veszélyes kontrákat vezetni. Arra készültünk, hogy ezt a zárt védekezést megtörjük, illetve figyeltünk, hogy a kontráikból ne alakuljon ki helyzet, és hogy a pontrúgásaikat megfelelően hárítsuk.

A védekező feladatokat mi is maximálisan elvégeztük, hiszen néhány oldalról érkező szabadrúgáson kívül nem nagyon tudtak odaérni a kapu elé az első tíz perc után.

Távoli lövésekig jutottunk el, mindig jól tartottuk a labdát a kapujuk előtt, sajnos az utolsó támadóharmadban nem sikerültek a megoldásaink. A pálya sem könnyítette meg a dolgunkat, nagyon mély talajú volt a játéktér, ez néhányszor megtréfálta a játékosokat. Így fizikálisan is kimerítőbb játszani – mondta Máté Csaba a fradi.hu-nak.

A litvánok korábban a már biztosan az Európa Liga csoportkörében szereplő ciprusi APOEL csapatát 3-1-re, az izraeli Maccabi Tel Avivot 2-1-re győzték le, míg a skót 50-szeres bajnok Celtickel 1-1-et játszottak hazai környezetben.

– A Suduva több rangos csapatot meglepett már hazai pályán, fel kellett készülnünk rá, hogy benne van a gól a játékukban, az előző mérkőzéseken ez előfordult pontrúgásokból, vagy a csatáraik egyéni villanásaiból is – folytatta a másodedző. – A mostani selejtezőket figyelembe véve ez volt az első alkalom, hogy nem kaptunk gólt. Ez mindenképpen pozitívum, biztos vagyok benne, hogy ez plusz erőt adhat a további folytatásra.

Olyan eredményt értünk el, amely bizakodásra adhat okot a visszavágó előtt.

Hatékonyabbnak kell lennünk a befejezéseknél, mert ennyi próbálkozásból, mint amennyi az első Suduva elleni találkozón volt, mindenképpen be kell találni. Azt várom, hogy hazai pályán még nagyobb helyzeteket fogunk kialakítani, nem csak a távoli lövésekig és a pontrúgásokig fogunk eljutni. A hazai közönség akkora pluszt fog adni a csapatnak, amellyel meg fogjuk tudni oldani a feladatunkat. A Groupama Arénában biztos vagyok benne, hogy jobb talajkörülmények között gyorsabb lesz a játékunk, fel kell vállalnunk a párharcokat, illetve szükség lesz azokra az egyéni megvillanásokra, amelyek akár el is dönthetik a találkozót és a továbbjutás sorsát is.