Kedden a szlovén harmadosztályú Sampion Celje csapatát ütötte ki a Ferencváros első nyári felkészülési mérkőzésén az ausztriai edzőtáborban, szombaton pedig már az élvonal EL-selejtezőt érő 4. helyéről három ponttal lemaradó “városi rivális” NK Celje volt az ellenfél.

Az első félidő egy szlovén helyzettel indult, de a 20. percben a Fradi szerezte meg a vezetést: Wilmots blokkolt indítását továbbította Lanzafame Isaelnek, aki az alapvonalnál egy visszacselt bemutatva lőtte a hálóba a labdát (0-1). A 37. percben közel jártak a zöld-fehérek az újabb gólhoz, ám Lanzafame emelése a felső kapufáról a gólvonal elé pattant.

A szünetben teljes sorcserét hajtott végre Szerhij Rebrov, így bemutatkozhatott az új igazolás, Oleksandr Zubkov is. A második félidő elején Bőlével szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, Szignyevics pedig középre, a léc alá vágta a megítélt büntetőt (0-2). A mérkőzés végén a Fradiban debütáló ukrán szélsőé volt a főszerep: Zubkov előbb egy szép kiugratással, majd egy tizenhatos sarkától eleresztett lövéssel vetette észre magát – derült ki a fradi.hu összefoglalójából.

NK Celje-FTC 0-2 (Isael 20., Sihnevich 50. – 11-esből)

FTC I. félidő: Varga Á. – Csernik, Botka, Frimpong (Takács, 32.), Leandro – Haratin, Wilmots – Isael, Rui Pedro, Szerető – Lanzafame

FTC II. félidő: Szécsi – Könczey, Takács, Botka (Frimpong, 63.), Bőle – Csonka, Szabó R. – Kundrák, Priskin, Zubkov – Sihnevich