“A Betis elvégezte a házi feladatát és ott lesz az EL nyolcaddöntőjének rájátszásában” – írja a Marca, amely megemlíti, hogy a gyors vezető gólnak elméletileg segítenie kellett volna abban, hogy a Betis megnyugodjon, és elkezdje járatni a labdát, keresve az üres területeket, az igazság azonban az, hogy pont az ellenkezője történt, és a Ferencváros volt az, amely felébredt, és egymás után két esélye is volt az egyenlítésre. Kiemelték, hogy ugyan volt még 1-2 lehetősége a Betisnek az első játékrészben, de fokozatosan elvesztették a jelenlétüket az ellenfél térfelén, Pellegrini pedig az oldalvonal mellett bosszankodott. A szünet után a chilei edző utasításai érvénybe léptek, a Betis teljesen átvette a játék irányítását.

“Joaquín és Canales vezette a Betist a legjobb 16 közé jutás felé” – olvasható az AS honlapján, amely hozzáteszi, hogy előbbi játékos zseniális passzával és utóbbi remek góljával a Betis kényelmes győzelmet aratott a Ferencváros ellen. A portál úgy látta, hogy a spanyol együttes az elejétől a végéig szilárd teljesítményt nyújtva teljesítette a feladatát egy ártatlan Ferencvárossal szemben. “A Fradi nem nagyon akart harcolni a labdáért, de a lehető legtöbb helyet le akarta zárni, viszont öt perc sem kellett ahhoz, hogy megmutassák, erre nem képesek” – teszi hozzá a tudósítás. Összességében úgy látták, hogy a mérkőzés irányítása egyetlen percre sem csúszott ki a Betis kezéből.

A Diario de Sevilla azt írja, hogy “a Betis komolyan vette az első perceket, és Tello korai góljának köszönhetően élvezhették az egyik olyan napot, amire minden edző vágyik a szezon során”. A portál szerint ugyanis egy kissé megterhelő felkészülés azok a játékosok kaptak ezúttal lehetőséget, akik kevesebbet játszottak és jól illeszkedtek be a csapat működésébe. Megjegyezték, hogy a korai gól után a következő megválaszolandó kérdés az volt, hogy mikor érkezik az a második gól, ami végleges kényelmet biztosított volna, de a három pont megszerzése összességében sem forgott veszélyben.

Az Eldesmarque szerint a Villamarínban egy fagyos, inkább Budapestre, mint Sevillára jellemző hideg estén a Betis elvégezte a házi feladatát, és “különösebb felhajtás nélkül, de ügyesen és elszántan legyőzte a Ferencvárost.” Kiemelték, hogy a Betisnek nem kellett nagy támadójátékot produkálnia, de egy olyan csapat volt a pályán, amely magabiztosságot sugárzott és tudta, hogy fölényben van, és jól gazdálkodott az erősségeivel. Hozzátették, hogy a szünet után a Betis emelte a színvonalát és hozta a kötelezőt.

Az Estadio Deportivo azt írja, hogy “a Betis egy könnyed meccs után újra kiharcolta a továbbjutást és a Ferencvárossal szemben már az elejétől kezdve megmutatta fölényét.” A portál leginkább Hector Bellerín játékát emelte ki, aki meglátásuk szerint remekül játszott a Fradi ellen, folyamatosan betört a szélen, és mindkét Betis-gólt előkészítette, emellett pedig lezárta a saját oldalát, és nem adott esélyt a Ferencváros szélső játékosainak.

Pellegrini dicsérte a Fradit: “Nem mondanám, hogy könnyen nyertünk, voltak jó pillanatai az ellenfélnek”