– Nem mondanám, hogy könnyen nyertünk – idézi a sevilla.abc.es a Betis vezetőedzőjét. – Szerencsénk volt, hogy korán vezetést szereztünk, de aztán a Ferencvárosnak is voltak jó pillanatai, miután sok labdát vesztettünk. Egy olyan csapat volt az ellenfelünk, amely végig játékban volt velünk és figyelmet követelt tőlünk egészen addig, amíg a második gólt meg nem szereztük. Nem volt könnyű meccs, de védekezésben és támadásban is jól játszottunk. A legfontosabb dolog az volt, hogy az első perctől kezdve komoly hozzáállással léptünk pályára. Nem sokszor engedtük a Ferencvárost a kapunk közelébe, és több lehetőséget is kialakítottunk, hogy további gólokat szerezzünk.

Sergio Canales góljáról és a csütörtök esti teljesítményéről Pellegrini így nyilatkozott: – Ez egy nagyszerű gól volt Sergiótól. Lehetnek jobb és rosszabb pillanatai, de mindig fontos játékos a számunkra. Megvan a fizikai és technikai képessége ahhoz, hogy bármelyik poszton játszhasson, mert intelligens játékos. Guardadóval együtt feljebb játszottak a pályán, így többet tudtak találkozni a labdával, és jobban jelen volt a pályán.

A veterán Joaquín teljesítményéről pedig így vélekedett: – Az ováció, amit a meccs végén kapott, mutatja, mennyire szeretik őt az emberek, és mennyire fontos ő itt a klubnál. Mint minden [Európa Liga-meccsen], ő is élvezte a játékot, és fontos szerepe volt az első gólban. Ő továbbra is egy olyan játékos, aki a kora ellenére alapvető fontosságú számunkra a pályán és azon kívül is.

A Real Betis 40 éves játékosa, Joaquín is értékelte a találkozót:

– Küldetés teljesítve. Természetesen szerettünk volna a csoport élén végezni, ez nem sikerült, de az alapvető cél a továbbjutás volt, és boldogok vagyunk, mert a mai nap fontos volt. Nekik nem volt miért játszaniuk, nekünk viszont volt miért. Az elejétől kezdve úgy mentünk ki, hogy döntsük el gyorsan a meccset, és boldogok vagyunk, mert elértük a célunkat. Megpróbálom a legtöbbet kihozni abból a felelősségből, hogy Európában játszhatok a szurkolóink, a családom, a kollégáim előtt,  próbálok minden pillanatot élvezni. Azt hiszem, az emberek is élvezték – az időjárás nem segített nekünk, de ez egy nagyszerű este volt. Ez egy nagyon fontos lépés volt számunkra, nagyon jó csapatokkal kerültünk szembe a csoportkörben és a továbbjutás sokat jelent számunkra. (onefootball.com)

Fradi: “Az NB I-ben mi játsszuk azt, amit ellenünk a Betis” – így értékelte az EL-meccset Dibusz és Botka