Csütörtökön, magyar idő szerint 19 órától a Maccabi Tel-Aviv ellen játszik visszavágót a Ferencváros az Európa Liga 1. selejtezőkörében. A zöldek győzelemmel, vagy sokgólos döntetlennel léphetnének tovább izraeli ellenfelükön, köszönhetően annak az utolsó pillanatokban bekapott gólnak, amit a Maccabi a Groupama Arénában lejátszott első meccsen szerzett és amellyel 1-1-re végződött a budapesti találkozó.

Az előzetes papírforma sem a Fradi mellett szólt a párharcban, ellenfele jóval rutinosabb az európai kupasorozatokban is, ráadásul az FTC-nek egy közel 8 hónapja tartó rossz sorozatot is meg kellene szakítania, ha biztosan ott akar lenni a második selejtezőkörben.

Thomas Doll csapata 2018-ban nem tudott még ugyanis tétmeccset nyerni.

Pedig hatszor is próbálkozhatott az NB I-ben, de sem a Diósgyőr ellen (1-2), sem Újpesten (0-0), sem Debrecenben (1-1), sem Felcsúton, a Vidi elleni rangadón (0-0), sem a Honvéd otthonában (1-1), sem Balmazújvárosban (3-3) nem tudott győzni a Ferencváros.

Legutóbbi, a Groupamán kívüli sikeréig egészen 2017 decemberének elejére kell visszatekinteni,

amikor az FTC a Szusza Ferenc Stadionban a Vasast meg tudta verni (2-0).

A Maccabi ellen tehát ezt a rossz – és az elbukott bajnoki cím szempontjából is fontos – sorozatot is félbe kellene szakítania a Ferencvárosnak, vagy bízni abban, hogy az 1-1-nél “jobb döntetlent” is el tud majd érni a netanyai Winner Stadionban.

Az FTC idegenbeli tétmeccsei 2018-ban:

Március 3.: Diósgyőr (1-2)

Március 31.: Újpest (0-0)

Április 14.: DVSC (1-1)

Május 5.: Videoton (0-0)

Május 19.: Honvéd (1-1)

Június 2.: Balmazújváros (3-3)

Július 19.: Maccabi Tel-Aviv (?)

Doll az EL-visszavágó előtt: „Nem baj, hogy gólt kell szereznünk, megvan a tervünk”