A Ferencváros az Európa Liga első selejtezőkörében az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen játszik csütörtökön. A Groupama Arénában elért 1-1 után a Fradi Izraelben harcolná ki a továbbjutást.

– Az első meccs eredménye inkább a Maccabinak kedvez – idézi Thomas Doll vezetőedzőt a fradi.hu.

De nem is baj, hogy gólt kell szereznünk, ez csak céltudatosabbá teszi a csapatot. Megvan a tervünk a találkozóra, a fiúk tudják, hogy mi kell a sikerhez. Fontos lesz, hogy amikor helyzetbe kerülünk, hidegvérűek maradjunk, és értékesítsük a lehetőségeinket.

 – Az első mérkőzésen szervezett volt a csapat védelme, kevés lehetőséget engedtünk az ellenfélnek, a hajrában mégis gólt kaptunk. A tanulság, hogy egészen a hármas sípszóig agresszívnek kell lennünk. Láttuk a világbajnokságon is, hogy a pontrúgások meccseket dönthetnek el – ezekre is fokozottan oda kell figyelnünk. Magabiztosak vagyunk a találkozó előtt. A Maccabi Tel-Aviv ugyan rendkívül erős ellenfél, de egy meccsen képesek vagyunk legyőzni őket.

El-selejtező: A Fradi-meccs bírójára a Porto közleményben akadt ki a szuperrangadó után – videó

A védelem vezére, a szlovén Miha Blazic új csapattársait is dicsérte.

– Minőségi futballisták érkeztek a keretbe, de ez nem is meglepő, máskülönben nem is játszhatnának a Ferencvárosban. Mindenki gyorsan beilleszkedett, az első meccs is megmutatta, hogy az új társainkkal is jó teljesítményre voltunk képesek. Ennek ellenére a lefújás után bosszankodtunk, hiszen rendkívül frusztráló az utolsó percben gólt kapni. Azzal a céllal érkeztünk ide, hogy megmutassuk a minőséget, amit képviselünk. Ezúttal le akarjuk hozni a meccset kapott gól nélkül, a támadóink játékerejét ismerve pedig biztos vagyok benne, hogy jó esélyeink lesznek a gólszerzésre.

A Maccabi Tel-Aviv–FTC EL-selejtező csütörtökön, magyar idő szerint 19.00-kor kezdődik a Netanya Stadionban.