Ismert portugál bíró, Hugo Miguel vezeti csütörtökön a Fradi Maccabi Tel-Aviv elleni Európa Liga-visszavágóját. Akárcsak az odavágón fújó Ricardo de Burgos Bengoetxeának – akinek egy El Clásicón Cristiano Ronaldóval gyűlt meg a baja -, a mostani sporinak is volt egy emlékezetes szuperrangadója.  

Videóbíróként hibázott  

Az akkor videóbírós asszisztensként dolgozó Miguelnek és kollégájának, a mérkőzést vezető, a Porto szerint többször is hibázó Jorge Sousának egy Porto-Benfica mérkőzés után közleményben ment neki a hazai sztárcsapat.   

A portóiak több büntető elmaradását is reklamálták. Főként egy 16-oson belüli kezezéses esetet kértek számon, amely után a játékvezető nem fújt 11-est, és a videóbíró Miguel sem javasolta kollégájának, hogy büntetőt és a védőnek második sárgával piros lapot kellene ítélni.

1.16-nál (kattints a videó közepén lévő linkre, hogy megnézd azt a Youtube-on)

A Porto azért is vette különösen zokon az eseteket, mert óriási harcban volt a Sportinggal és a Benficával a bajnoki aranyért. Végül nem ezen a meccsen dőlt el az arany sorsa, és a portóiak így is megnyerték a bajnokságot.