Neftci Baku – Újpest

I. félidő

Nem sokat váratott magára az első gól a találkozón, amit az újpestiek szereztek: a 9. percben Burekovic passzolt Zsótérhoz, aki jobbról adott be és a középen érkező Nagy Dániel kapásból, ballal 13 méterről a jobb alsóba lőtt (0-1). A bekapott gól után a hazaiak magasabb fokozatra kapcsoltak és a 23. percben egyenlíteni tudtak: alaposan eltolódott az újpesti védelem, aminek a végén Frederico lövését Pajovic nem tudta védeni és a kipattanót Dabo lőtte a kapu közepébe (1-1).

Alig öt perccel később két helyzetet is kialakítottak az azeriek, de előbb Hajiyev ajtó-ablak helyzetben bombázott fölé, majd Alaskarov a kapu mellé lőtt. A félidőhöz közeledve az újpestiek beszorultak és a hazaiak támadtak, de nem tudtak újabb gólt szerezni, így maradt az 1-1-es félidei eredmény.

II. félidő

A fordulás után a hazaiak domináltak. A 62. percben Hajiyev az ötös sarkáról a léc fölé durrantott. Nyolc perccel később, a 70. percben Pajovic hibázott hatalmasat, miután az ellenfélhez passzolta a labdát, ami végül Dabónál kötött ki, aki könyörtelenül kihasználta az újpesti kapus hibáját (2-1).

A hajrához közeledve Nebojsa Vignjevic lecserélte Novothnyt és helyette Tischler  állt be, bízva az esetleges egyenlítésben. Nem sokkal a lefújás előtt még Dabo volt főszerepben, de pontatlan volt – nem úgy, mint a csereként beálló Makhmudov, aki a 92. percben kialakította a 3-1-es végeredményt.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló

Neftci Baku – Újpest (Dabo 23., 70., Makhmudov 92. ill. Nagy D. 9.)

Újpest: Pajovic ‒ Balázs B., Litauszki, Bojovic, Burekovic ‒ Sankovic, Cseke ‒ Pauljevic, Nagy D. (Angelov, 90.), Zsótér (Szűcs K., 74.) ‒ Novothny (Tischler, 81.)

Összefoglaló


Ferencváros – Maccabi Tel Aviv

I. félidő

Botka veszélyes megindulásával kezdődött a Ferencváros idei első Európa Liga mérkőzése, de szerelték a válogatott védőt, majd Varga Roland több megmozdulása jelentett veszélyt az izraeli csapat kapujára. Mindkét csapat egy-egy említésre méltó lövéssel jelentkezett, majd Blazic maradt lenn egy szöglet után, de tudta folytatni a játékot a hátvéd. 14 127 néző látogatott ki a Groupama Arénába, de az első játékrészében nem láttak gólt.

II. félidő

Fordulás után Rikan lövése szállt a jobb kapufa mellé, majd vezetést szerzett a Fradi: Varga végzett el szabadrúgást, a labda Spirovskihoz került, aki a kapu bal oldalába lőtt (1-0). A gól előtt vendégrészről Golasa állt közel második sárga lapjához, de a játékvezető megkegyelmezett neki, majd perceken belül lecserélte edzője a játékost. Thomas Doll is próbált frissíteni, Vargát lecserélte, majd Finnbogasson helyére Bödét küldte be a német tréner, utóbbi viszonylag gyorsan be is sárgult.

A hajrában, ahogy az egész mérkőzésen is, kevés igazi helyzetet láthattunk, viszont a Ferencváros nem tduta kihúzni kapott gól nélkül: a 91. percben a cserejátékos, Atar lövése Blazovicson megpattanva jutott a kapuba (1-1). A zöld-fehérek így 1-1-es első meccs után várják az egy hét múlva esedékes izraeli visszavágót.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló

Ferencváros – Maccabi Tel-Aviv 1-1 (Spirovski 61. ill. Atar 91.)

Ferencváros: Dibusz ‒ Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Botka ‒ Gorriarrán, Szpirovszki ‒ Varga R. (Petriak, 76.), Lanzafame (Leandro, 75.), Bőle ‒ Finnbogason (Böde, 80.)

Összefoglaló