José Antonio Delgado Villar, ismertebb nevén Nono a Real Betisben kezdte a pályafutását, ahol előbb az U19-es csapatban játszott, majd később a felnőttek között is bemutatkozhatott. Három héttel ezelőtt pályára léphetett a Ferencváros ellen a fővárosi rangadón, így testközelből ismeri a magyar bajnokot. Az egyik spanyol sportnapilap “felbecsülhetetlen értékű kémként” jellemezte a vele készült hosszabb beszélgetésben, mondván a Magyarországon megszerzett eddigi tapasztalataival segíthet az andalúz együttesnek az ellenfél feltérképezésében.

Budapesten ugyanazzal az edzővel dolgozok, mint Diósgyőrben. Nagyon jól érzem magam a Honvédban. Remek időszakot töltöttem Szlovákiában, három és fél év alatt összesen három bajnokságot és három kupát nyertünk, valamint még az Európa Ligában is játszottunk. Mindent egybevéve előrelépés volt a karrieremben. Most itt a Honvédnál pedig új célokat fogalmaztam meg magamnak – kezdte Nono az Estadio Deportivo című sevillai lapnak, majd a Fradit is elemezte.

A Ferencváros a legjobb csapat az országban. Sorozatban harmadszor indulhattak el a Bajnokok Ligája-selejtezőben, legutóbb pedig sikerült is nekik bejutniuk a csoportkörbe, ahol az utolsó helyen végeztek, de olyan együttesek mögött, mint a Juventus és a Barcelona. Az idei kiírásban a második számú európai kupasorozatban játszanak. Nagyon jó a csapatuk, amely szerkezetileg jól van felépítve. Sosem tudhatod, mi fog történni ellenük a meccsen, hiszen minőségi játékosokkal rendelkeznek. Jó meccset fognak játszani, de remélem, a Betisnek nem lesznek gondjai – jelentette ki a Honvéd spanyol középpályása, aki Tokmac Nguen mellett Ryan Mmaee-t emelte ki, mint legjobbakat, azonban nem feledkezett meg a balszélsőről, Zeljko Gavricról és a bosnyák középpályásról, Stjepan Loncarról sem.

Nono a csütörtöki Ferencváros-Real Betis EL-csoportmérkőzéssel kapcsolatban ismertette a várakozásait.

A magyar bajnokságban a Ferencváros szokott kezdeményezni. Ha egy olyan csapat ellen játszanak, mint a Real Betis, akkor valószínűleg visszább fognak állni. Őszintén szólva nem tudom, hogyan fognak játszani, de az biztos, hogy küzdeni és harcolni fognak – bocsátkozott jóslatokba a 28 éves játékos, aki a helyszínen tekinti meg a találkozót.

Mindenképpen kimegyek megnézni a meccset a Groupama Arénában. Nagyon jó emlékeim vannak a Betisről. Ismerem a csapat tagjai, mint például Juanmit vagy Álex Morenót, akikkel a spanyol utánpótlás-válogatottakban és más klubokban is együtt játszottam. Hasonlóan örömmel tölt el, hogy a többi játékost és stábtagot is ennyi év után láthatom – fogalmazott. Hozzátette, rendszeresen követi egykori klubja szereplését.

A Betisnek Canales, Fekir és Joaquín személyében lenyűgöző játékosai van. Joaquín olyan, mint a jó bor. Lenyűgöző, amit a pályán csinál, ráadásul jól is játszik. Nagyon tetszik a csatáruk, Willian José játéka is, vele nagyon sokat nyertek. Egyszóval a Betisnek nagyszerű csapata van. Remélem, hogy sikerül valami emlékezeteset alkotniuk az Európa Liga mostani idényében.

A kispestiek labdarúgója nem titkolta, egy napon szeretne majd hazatérni hazájába és érezni a spanyol stadionok hangulatát, ám jelen állás szerint nem tervezi, hogy újra Spanyolországban futballozna. Úgy érzi, Budapesten a családjával együtt szeretik és értékelik a helyi emberek.

Az olyan bajnokságok, mint a magyar vagy a lengyel sokat fejlődtek az utóbbi években, és jó színvonalat képviselnek. Ez megmagyarázza azt, hogy idővel sok külföldi játékos telepszik le itt.

Nono a második magyarországi klubjánál játszik pályafutása során, miután 2016 és 2018 között másfél szezont töltött Diósgyőrben. A borsodiaktól történő távozása után a szlovák élvonalbeli Slovan Bratislavához igazolt, a pozsonyiakkal három bajnoki címet szerzett, majd a korábban többek közt Miskolcon is edzősködő Horváth Ferenc hívószavára visszatért Magyarországra és idén nyártól a Honvéd játékosának mondhatja magát.

Fradi: “A fáradtságnak nincs hatása a taktikára” – Stöger szerint a szurkolók átlendíthetik a csapatot a holtponton