A forduló válogatottja:

Danilovic (DVSC) – Lovrencsics (FTC), Lenzsér (Paks), Bobál D. (Honvéd), – Nego (Videoton), Bertus (Paks), Jancsó (Haladás), Diarra (Újpest) – Varga (FTC), Lanzafame (Honvéd), Eppel (Honvéd)

Branislav Danilovic (Debrecen)
Óriási érdemei voltak abban, hogy a Loki legyőzte az Újpestet. Több nagy bravúrt is bemutatott, a legnagyobbat a második félidő elején, amikor Andric kemény löketét ujjheggyel tolta szögletre.

Lovrencsics Gergő (FTC)
Egyre inkább beleszokik az új pozíciójába, talán a mostani volt a legjobb Fradi-meccse. Rengeteget dolgozott, a párharcai háromnegyedét megnyerte, szerzett 13 labdát, nem mellékesen pedig rúgott egy bombagólt.

Lenzsér Bence (Paks)
A fiatal védő végig magabiztosan játszott a védelem közepén, ráadásul ő szerezte csapata vezető gólját.

Bobál Dávid (Honvéd)
Kiválóan megoldotta a védekező feladatát, bátran felment a támadásokhoz, egy ilyen szituációt követően lőtte ki a bal felső sarkot.

Loic Nego (Videoton)
Az előre játékban átlagon felüli produkciót nyújtott. Ő szerezte a Vidi első gólját, de a második találat előtti támadás is tőle indult.

Jancsó András (Haladás)
A mindössze 21 éves játékos egész tavasszal kiváló formában futballozik. Ezúttal is csapata egyik legjobbja volt, több, mint 80 százalékos pontossággal passzolt, a párharcok háromnegyedét pedig megnyerte.

 

Souleymane Diarra (Újpest)
Zsinórban másodszor kerül be úgy a legjobbak közé, hogy az Újpest kikapott. Ahogy legutóbb az MTK, úgy most a Debrecen ellen is kimagasló teljesítményt nyújtott. Nem volt elveszített labdája, alig rontott passzt és majdnem minden párharcát megnyerte. Az első félidőben volt egy életerős távoli bombája, ami a kapus bravúrral tolt a léc fölé.

Bertus Lajos (Paks)
Szinte minden támadásban benne volt, aktívan kivette a részét a csapatjátékból, a hajrában adott egy gólpasszt Barthának, amivel végleg eldőlt a mérkőzés.

Varga Roland (FTC)
Nagy kedvvel futballozott, négyszer próbálkozott kapuralövéssel, övé volt a meccs első gólja.  

Davide Lanzafame (Honvéd)
Egyértelműen ő a forduló játékosa, szerzett két egészen klasszis gólt és kiosztott egy gólpasszt.

Eppel Márton (Honvéd)
A gólkirályi cím elsőszámú várományosa ezúttal is betalált, ráadásul egy rendkívül ügyes gólt szerzett: ütemtelenül rúgta el a labdát, a kapus tehetetlennek bizonyult.

A forduló edzője:

Csertői Aurél (Paks)
Három elbukott bajnoki után győzték le magabiztosan a Vasast, ráadásul idegenben. Az elején vezetéshez jutottak, majd végig életveszélyes kontrákkal operáltak, aminek magabiztos győzelem lett az eredménye.

A forduló cseréje:

Géresi Krisztián (Videoton)

Bő negyedórát játszott, de egyértelműen felpezsdítette a Vidi támadójátékát. A hajrában kiküzdött magának egy labdát, majd a kapuba vágta, eldöntve ezzel a meccset.