Kedd délelőtt a Debreceni VSC kiadott egy közleményt, amelyből kiderült, hogy az utóbbi időszakban elszenvedett kudarcok és a gyenge bajnoki szereplés miatt a Loki vezetése helyzetértékelést és helyzetelemzést kért Tőzsér Dániel sportigazgatótól és a szakmai stábtól. A klub vezetése világossá tette, hogy már a következő néhány összecsapáson határozott fejlődést vár a csapattól mind a mutatott játék, mind a begyűjtött pontok terén, és azt is, hogy ennek kézzelfoghatónak és egyértelműen tetten érhetőnek kell lennie.

Tőzsér Magyar Nemzetnek adott interjújából kiderül, hogy a közlemény bármennyire is fenyegető ultimátumnak tűnik a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor edzőpáros irányába, a DVSC-nél jelenleg nem személyi kérdésekben gondolkodnak.

– Nem az a cél, hogy edzőt váltsunk – válaszolta a sportigazgató. – Türelmesnek kell lennünk, a kapkodás még sosem vezetett jóra, nem szeretnénk ebbe a hibába esni. Ettől függetlenül a szakmai stáb tagjai is tudják, hogy győzelmekre van szüksége a csapatnak. Ha vannak eredmények, akkor minden jó, ha nincsenek, minden rossz. Ilyen egyszerű egy csapat megítélése, és ezt el kell fogadnunk akkor is, ha tudjuk, ennél jóval összetettebb a dolog.

Sportigazgatóként Tőzsér felelőssége a szakmai célok kitűzése és elérése, most is hangsúlyozta, hogy a DVSC célja újoncként az NB I-es tagság megőrzése, első lépésben stabil élvonalbeli csapatot kell kialakítani. Az eddigi eredmények miatt érzett csalódottságát azonban ő sem rejtette véka alá.

– Ha most lefújnák a bajnokságot, bennmaradnánk, mégis egyértelmű hiányérzet van bennem, látjuk, hogy valamin muszáj változtatnunk – fogalmazott. – A csapat belső ügyeit nem szeretném kiteregetni, de természetesen beszéltünk a kialakult helyzetről, én is elmondtam az edzői stábnak a szakmai észrevételeimet. Azt kell mindenkinek megértenie, hogy a DVSC-nél mindannyian azért dolgozunk, hogy jó csapatunk legyen.

Tőzsér megemlítette, volt olyan mérkőzésük, hogy kilenc sérült esett ki a sorból, ami nem könnyítette meg a munkát.

– Voltak pozitív meccseink, amelyek jól sikerültek. És volt például a Puskás elleni legutóbbi találkozó, amelyen méltatlan és elfogadhatatlan volt a teljesítményünk – állította Tőzsér. – Ezt ki kell mondani. Ugyanakkor az nem normális, hogy ebben a tizenkét csapatos NB I-ben az egyik héten örömünnep van, a másik héten meg mintha halotti toron vennénk részt. Több meccsünk volt, amelyeken ha csak egy kicsit jobban alakulnak a dolgok, most négy-öt ponttal többünk lehetne, és arról beszélnénk, ugyanez a csapat milyen jól végzi a feladatát.

Dzsudzsák újra légiósnak állna: “Bármikor beleállnék egy újabb kalandba” – nem mondja le a válogatottságot