Az amigeleken.hu diósgyőri szurkolói portál információi szerint Miskolcon járt Tajti Mátyás, a spanyol Málaga magyar utánpótlás-válogatott középpályása, aki nem mellesleg ifj. Tajti József sportigazgató fia is egyben. Diósgyőrbe való szerződéséről később születik döntés a lap szerint.

A 20 éves Tajti Mátyás a Puskás Akadémiáról került a Bercelona ificsapatához 2014-ben, majd két évet töltött el a katalánoknál, többek között az ifi-Bl-ben is játszva, hogy aztán 2016 nyarán Málagába kerüljön. A tehetséges középpályás a helyi B-csapat játékosa lett, de több alkalommal a “nagyok” edzésén is megfordult az andalúziai kék-fehéreknél, bemutatkozása azonban elmaradt az első keretben.

A 2017-2018-as bajnoki szezonban bajnoki címet szerzett a Málaga tartalékcsapatával a Tercera Divisiónban, azaz a spanyol negyedosztályban.

Tajti az U17-es, az U19-es és az U21-es válogatottnak is tagja volt, néhány hete Michael Boris szövetségi edző az azeriek elleni felkészülési találkozóra is meghívta az U21-es keretbe és a 3-3-as meccsen a magyar csapat harmadik gólját Tajti szerezte.

Eközben egy volt diósgyőri játékos is klubot vált:

Egy magyarral kevesebb a DAC-ban – távozik a válogatottba behívott játékos