A csakfoci.hu információi szerint Kocsis Gergő szerződést bontott a szlovák élvonalban szereplő DAC csapatával. A védekező középpályás és középső védő posztján is bevethető játékos 2016-ban a Puskás Akadémiától igazolt a dunaszerdahelyiekhez, azóta egy évet kölcsönben töltött Diósgyőrnél.

Bernd Storck “fedezte fel” a 24 éves, Németországban nevelkedett védőt, aki a bő Eb-keretben is helyet kapott 2016 tavaszán az akkori szövetségi kapitánytól. A német tréner még a Puskás Akadémiánál szúrta ki magának a futballistát.

Kocsis a 2016 nyarán elszenvedett súlyos térdsérüléséből felépülve a miskolciaknál Bódog Tamás irányítása alatt alapemberré vált. A csapattal az előző szezon utolsó fordulójában kivívta a bentmaradást a Videoton legyőzésével, összesen 25 bajnokin lépett pályára és egy gólpasszt osztott ki.

Honlapunk úgy tudja, hogy a dunaszerdahelyiek nem szándékoztak megbontani a csapategységet a posztján, és Kocsis a több játéklehetőség miatt döntött a szerződésbontás mellett. Úgy tudjuk, hogy labdarúgónak voltak megkeresései az elmúlt időszakban, de a kérők nem tudták kifizetni a szerződésében szereplő kivásárlási árát.

Információink szerint a játékos mindenképpen az NB I-ben folytatná pályafutását.

FRISSÍTÉS: Kocsis Gergő az Instagram oldalán köszönt el a Diósgyőr szurkolóitól.

Nagyon sok üzenetet kapok a diósgyőri kötődésű emberektől, amelyekben sok sikert kívánnak, érdeklődnek a jövőm felől! Addig senkinek nem szerettem volna válaszolni, vagy búcsúzni, amíg nem volt biztos hogy nem tudom Diósgyőrben folytatni a pályafutásom! Egy nagyon hullámzó éven vagyunk túl, de végül sikerült elérni a célunkat közösen ezzel a szenzációs szurkoló táborral! Igaz, csak egy évet töltöttem Miskolcon, de nagyon sok új barátot szereztem és rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtam! Ezúton szeretnék a csapatnak és minden diósgyőri szurkolónak köszönetet mondani a támogatásért, biztatásért!