Továbbra is bizonytalan a helyzet abban a tekintetben, hogy mikor, vagy egyáltalán befejeződhetnek-e a futballszezonok Európa szerte, a csapatok mindenesetre nem csak a remélt folytatásra, de már a következő idényre is készülnek – például az átigazolási piacon.

A Boszniában címvédő és jelenleg listavezető FK Szarajevo például két NB I-es futballistával erősítene a sportske.ba cikke szerint. Egyikük az az Anel Hadzic, aki egészen vasárnapig a MOL Fehérvár FC játékosának mondhatta magát, ekkor jelentette be a Vidi, hogy szerződést bontottak a rutinos válogatott középpályással, aki volt klubjánál köthet ki a nyáron. Hadzic korábban maga is nyilatkozott arról, hogy kedvenc csapatával egyeztetett már esetleges hazatéréséről, most pedig szinte minden akadály elhárult az elől, hogy szarajevói mezbe öltözzön.

Hadzic 2016-ban került az NB I-be, ahol összesen 85 találkozón lépett pályára és 11 gól mellett 5 gólpassz is fűződött a nevéhez. Magyar bajnoknak és kupagyőztesnek is mondhatja magát, de kulcsfontosságú szerepet játszott a 2018-ban az Európa Liga-csoportkört elérő gárdában is. A Bajnokok Ligája selejtezőjében például továbbjutást érő gólt fejelt a Ludogorecnek, de a 2019-es, Honvéd elleni MK-finálét is ő döntötte el a 91. percben.

A portál szerint a fővárosi alakulat másik kiszemeltje a középpályára a DVTK jelenlegi légiósa,  a ghánai Joachim Adukor. A 26 éves védekező középpályás tavaly nyáron csatlakozott a diósgyőriekhez, de nem sok lehetőséget kapott Miskolcon, mindösszesen 186 percet játszott a neki jutott három bajnokin. Adukor kontraktusa a bosnyák lap szerint ugyan 2021 nyaráig szól, de van arra esély, hogy már az idény végén felbontsák azt a Diósgyőrnél, így az afrikai futballistáért sem kellene átigazolási díjat fizetni.

Adukor másodszor lehetne a bosnyák csapat játékosa, hiszen 2017 és 2019 között már szerepelt a balkáni gárdánál, sőt, bajnoki és kupagyőzelmet is ünnepelhetett a klubbal, mielőtt a DVTK-hoz szerződött volna.