Ferencvárosi TC–MTK Budapest 0-3

A mérkőzésről itt olvashatsz bővebben!

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): – Mindenképpen nehéz meccsre számítottunk, tudtuk, hogy az MTK-nak küzdenie kell a bennmaradásért, ezt is kaptuk. Ma nem volt bennünk annyi átütőerő, hogy megtörjük az MTK védelmét, ez volt a legnagyobb probléma. Ha jól tudom, 12 ponttal vezetjük a bajnokságot, bajnokok vagyunk. A mai napon viszont nem mutattuk meg, hogy mi vagyunk a legjobb csapat Magyarországon. Most a bajnoki címet ünnepeljük, nem a mai mérkőzés teljesítményét. (M4 Sport)

A Fradi edzője ezt követően a sajtótájékoztatón az alábbiakat tette hozzá:

– A rövid összefoglalásom úgy szólna: 0-3 lett a mai mérkőzés. A foci és a jó játék nem mindig jár együtt. Örülünk, hogy a szurkolóinkkal együtt tudtuk ünnepelni, örülünk, hogy bajnokok lettünk, viszont a vereség is ugyanúgy hozzátartozik a focihoz. Nagyon jó volt együtt ünnepelni a szurkolókkal, öröm, hogy ők is ünneplik a bajnoki címet. Igazán jó helyen lesz ez az aranyérem, mindig örülök, ha különböző országokból gyűjthetek aranyérmeket. (fradi.hu)

Horváth Dávid (MTK, megbízott edző): – Nagyon örülök a győzelemnek. Most, amikor bementem az öltözőbe, azt láttam, hogy mindenkinek csillogott a szeme, mindenkiben óriási motiváció dolgozik, ez fontos. Nem mi voltunk az egyetlen csapat, amelyik a Groupama Arénéban biztonságos védekezésből próbált építkezni, és gyors akciókat végigvinni, mi is ezt találtuk célravezetőnek az első 45 percben. Már akkor is megvolt az a két-három esély, amiből akár betalálhattunk volna nagyobb pontossággal, koncentrációval. A második játékrészben picit bátrabbak voltunk, éreztük, lehet keresnivalónk: ugyanúgy megmaradt a stabil védekezés, de előrejátékban feljavultunk. A második gól után már éreztük, hogy ez meg lehet, de a Fradit soha nem lehet leírni, csak a harmadik találat után nyugodhattunk meg. (mtkbudapest.hu)

Debreceni VSC–Puskás Akadémia 1-1

A mérkőzésről itt olvashatsz bővebben!

Joan Carrillo (DVSC): – Jól kezdtük a meccset, kontrolláltuk az első félidőt. Eltekintve egy-két szórványos ellentámadástól, jól felkészültünk a Puskás taktikájára. Támadásban volt néhány akciónk, az egyik végén sikerült gólt szereznünk. A második félidőt is elég jól kezdtük, ugyanakkor ebben a játékrészben jó néhány oldalszabadrúgása és szöglete volt, ami után sikerült is gólt szerezniük. A cserék jól szálltak be, de a Puskásnak továbbra is akadtak lehetőségei. A játékosok hozzáállását és motivációját kiemelném, jól játszott a csapatunk, megérdemelték az egy pontot. Ebből az ambiciózus játékból lehet tovább építkezni. Dzsudzsák Balázs a csapatkapitány, az egyik legjobb játékosunk, nagyon jó szezont tudhat maga mögött, ugyanakkor már a Vidi elleni meccs előtt beszéltünk vele, hogy szűk egy hét alatt három meccsünk lesz, frissíteni kell a csapaton, ezért most Bévárdi Zsombor kapott lehetőséget helyette. Még van egy meccs, amire ugyanúgy kell felkészülnünk, mint mára, teljes motiváltsággal.

Hornyák Zsolt (Puskás): – Sajnos nem sikerült győznünk, de ami még ennél is negatívabb hír, hogy Zahedi lába eltört és műtét vár rá holnap. Nekem ez egy komoly probléma a jövővel kapcsolatban, mert végre megtaláltuk azt a csatárt, aki gólveszélyes, megmutatta már a kvalitásait. Sajnos ő ma a 20. perc körül kihagyott egy százszázalékos ziccert, ezután pedig a Loki egyszer rúgott kapura a 90 perc alatt és szerzett egy gólt, ami nagyon szép volt. Ezután Kozák is kihagyott egy százszázalékos ziccert nálunk. Úgy éreztem, hogy a csapatomba van annyi, hogy megnyerje a meccset, nyugodt voltam, a fiatalok jól szálltak be. A szünet után még támadóbbak voltunk, de sajnos minden meccsen van 2-3 ziccer, amiket nem rúgunk be, emiatt sok pontot elveszítettünk már, ami a végelszámolásnál fájhat. Az ilyen mérkőzéseket meg kellene nyerni. Jobbak voltunk, jobban akartuk a győzelmet, de ilyen a foci. Bízom benne, hogy az utolsó meccsen győzni fogunk és így búcsúzúnk el a közönségünktől. Zahedi kiesése miatt nyáron mindenképpen igazolnunk kell egy új támadót. Szolnoki ma abszolút nem stimmelt, össze-vissza rugdosta a labdát, nagyon félt Bóditól, sebességben abszolút nem tudta megoldani a feladatot. Azt nyilatkozta, hogy tompa volt a csapat, de inkább ő volt nagyon tompa. Rosszul védekezett, a Loki gólja sincs, ha közelebb van a játékoshoz.

Budapest Honvéd–Mezőkövesd Zsóry FC 0-0

A mérkőzésről itt olvashatsz bővebben!

Nebojsa Vignjevic (Honvéd): – A küzdéssel és a harccal elégedett voltam, tekintve, hogy 10 emberrel játszottunk sokáig, ugyanakkor a mutatott játékkal nem voltam elégedett. Persze értem, hogy nyomás volt a játékosokon, de a minőséget tekintve lehetett volna hova fejlődni, jobban teljesíteni. Már jó ideje nem alszom jól, nyilván ez nemcsak ennek a meccsnek tudható be, hanem a többinek is. Jó ideje hiányoznak a szép és a jó meccsek. (M4 Sport)

Supka Attila (Kövesd): – Itt hagytunk két pontot. Épp azt mondtam az imént a játékosaimnak, hogy van egy magyar mondás: “Olyan bolondok vagyunk, mint aki szórja a lisztet”. Mi a pontokat szórjuk, múlt héten hármat, most kettőt. Sokkal előrébb lehetnénk, sokkal jobb pozícióban. Nagyobb koncentráció kellene mindenki részéről, az első félidőben Drazicnak volt nagy helyzete és a másodikban is volt 2-3 olyan szituáció, amiből gólt kell szerezni, ezért mennek el a meccsek. A felkészülésünk után mély gödörből jöttünk vissza, ezután volt 5-6 olyan meccsünk, ahol jól néztünk ki, ebből adódóan van az, hogy most már egy kicsit könnyebben veszik a játékosok a játékot. Próbáltuk létszámfölényben azt csinálni, amit ilyenkor kell, de sajnos nem találtunk a kapuba. (M4 Sport)

Topligák: Sallai 30 méteres gólpassza nem ért pontot, ott nyert a Napoli, ahol a Milan és az Inter sem tudott – eredmények, videók