A 32. forduló szombati játéknapjának második meccsén a kiesés ellen harcoló Budapest Honvéd fogadta a Mezőkövesdet. A hazaiak abban a tudatban léphettek pályára, hogy egy győzelemmel matematikailag is biztossá válik a bennmaradásuk.

I. félidő

Egy szép Machach-lövéssel indult a találkozó, ezt Piscitelli látványos mozdulattal szögletre ütötte, ám ezt követően az első játékrészben nem igazán tudtak veszélyesek lenni a Kövesd kapujára a hazaiak, a szurkolók pedig már 15 perc elteltével hangot adtak elégedetlenségüknek.

A Kövesd kontrái ígéretesek voltak olykor, a 8. percben például Drazic ziccerét rúgta lábbal kapufára Szappanos, majd a szünethez közeledve Cseke vette célba 11 méterről a bal alsót, ám ekkor is résen volt a Honvéd kapusa.

A kispestiek emberhátrányba kerültek a 38. percben, miután Machach a félpályánál lerántotta Qakát, amiért sárga lapot kapott, és mivel ez volt neki a második, így kállították.

II. félidő

Egy emberrel kevesebbel kellett tehát nekivágnia a Honvédnak a második játékrésznek, amely azonban ennek ellenére több lehetőséget tudott kidolgozni, mint az első felvonásban.

Az 56. percben Batik tört előre a jobboldalon, majd egy csel után Dokához passzolt, akinek a beadása után Bőle fejelt 7 méterről fölé. Ezt követően a pontrúgások váltak a Honvéd legfőbb fegyverévé, a csereként beállt Zsótér rövid időn belül kétszer ívelt be veszélyesen a tizenhatoson belülre, és mindkét alkalommal Batik került helyzetbe, de nem célzott pontosan.

A 67. percben a Kövesd is megvillant, ekkor 12 méterről Farkas kapáslövése ment nem sokkal a jobb felső sarok fölé.

A hajrában jóval közelebb állt a győztes gól megszerzéséhez Supka együttese, Besirovic és Csurko lövésénél is Szappanos védéseire volt szükség. Gól azonban az utolsó pillanatokban sem született, így a döntetlennel a Honvéd még továbbra sem bennmaradó matematikailag, ám ezzel a 0-0-val az eldőlt, hogy a Gyirmót FC Győr már biztos kieső.

NB I, 32. forduló

Budapest Honvéd–Mezőkövesd Zsóry FC 0-0
Kiállítva: Machach (38.)

Honvéd: Szappanos – Petkovic, Lovric, Batik, Tamás – Hidi (Nagy G., 93.), Pantelic – Doka (Jónsson, 93.), Machach, Bőle (Zsótér, 56.) – Traoré (Drazic, 69.).

Kövesd: Piscitelli – Farkas, Pillár, Karnitski, Vadnai, Vajda – Qaka (Besirovic, 63.), Cseri (Kocsis, 81.), Cseke – Jurina (Kis, 60.), Drazic (Csurko, 81.).

NB I: Vezetett, de végül örülhetett az egy pontnak a Loki a Puskás ellen