Az utolsó előtti forduló nyitómeccsén az ezüstéremre hajtó Puskás Akadémia Debrecenbe látogatott.

I. félidő

A 13. percben a vendégek előtt adódott a mérkőzés első lehetősége. Nagy Zsolt centerezett középre a bal oldalról, beadására Zahedi érkezett, aki hét méterről csúnyán a jobb kapufa mellé rúgta a labdát.

Tíz perccel később Urblik bal oldali beadását Favorov csúsztatta nem sokkal a kapu mellé.

A 34. percben az első igazán nagy hazai helyzet gólt hozott. Bódi elé került a labda, aki 12 méterről, kicsit balról sebészi pontossággal tekert és a labda a bal kapufáról bepattant a felcsúti kapuba, 1-0.

II. félidő

A 63. percben Baluta szögletét Kozák csúsztatta tovább Favorov lábára, aki néhány méterről a kapuba passzolta a labdát, 1-1.

A 77. percben Corbu jobboldali beadására Kozák érkezett az ötösön belül, de bólintása elkerülte a Loki kapuját. Pár perccel később ismét helyzetbe került a Felcsút csatára, szerencsésen maradt Kozák előtt a labda, de 11 méteres lövése pocsékra sikerült és méterekkel elgurult a kapu mellett.

A 83. percben Komáromi passzolta balról a labdát Skribek elé, aki becselezte magát a tizenhatoson belülre és ballal lőtt. Gróf szépen védte a bal alsóba tartó labdát. Hiába volt több helyzete a vendégeknek, a Debrecen egy pontot otthon tudott tartani.

OTP Bank Liga NB I, 32. forduló

Debreceni VSC-Puskás Akadémia 1-1 (Bódi 34., ill. Favorov 63.)

DVSC: Gróf – Baranyai, Deslandes, Pávkovics, Korhut (Ferenczi 65.) – Baráth, Bényei (Varga 65.) – Sós, Do. Babunski (Dzsudzsák 75.), Bévárdi (Soltész 89.) – Da. Babunski (Rácz 75.)

(cserék. Hrabina, Nikolic, Ferenczi, Dzsudzsák, Rácz, Kusnyír, Tischler, Varga, Soltész)

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Stronati, Spandler, Nagy Zs. (Deutsch 88.) – van Nieff, Favorov – Slagveer, Urblik (Corbu, a szünetben), Baluta (Komáromi 80.) – Zahedi (Kozák 41.)

(cserék: Tóth, Corbu, Deutsch, Farkas, Gazdag, Komáromi, Kozák, Mezhgrani, Nunes, Skribek)