Andó-Szabó Sándor lesz majd a szombati, a bajnoki cím és a kiesés szempontjából is kiemelt Ferencváros-Vasas presztízsmeccs játékvezetője. A békéscsabai születésű, 38 éves FIFA-bíró az egyik legfoglalkoztatottabb sípmester tavasszal az NB I-ben, annak ellenére is, hogy több komoly kritikát is kapott, illetve vitatott ítéletei is voltak az utóbbi hetekben.

A Thomas Doll által már többször bírált spori egy erősen vitatott büntetőt fújt be a Balmazújváros és a Diósgyőr meccsén, április közepén, az FTC-Paks találkozón nem fújta le a Zachán Péterrel szembeni szabálytalanságot, pedig a játékos a fején sérült meg (kórházba is szállították), de a múlt héten is két, általa megítélt 11-est vitattak a Haladás-Puskás Akadémia találkozót (3-2) követően.

Ha már Doll és a FTC: a Videoton elleni rangadót után a német szakember által már a pályán “elővett” – de a Vidi által is kritizáltBognár Tamás ezúttal nem kapott mérkőzést, alapvonali bíró lesz majd a DVSC-DVTK keleti rangadón. Ugyancsak “pihen” majd Solymosi Péter és Pintér Csaba is (utóbbi már egy hónapja) a fordulóban, segédbíróként közreműködve.

A fehérváriaknak ezúttal az elsőszámú magyar bíró, Kassai Viktor jutott: a rendszeresen feladatot kapó játékvezető fúj majd a Vidi Haladás elleni bajnokiján.

Kassai 100-nál is több lapot osztott ki idén – ő a legbőkezűbb játékvezető az NB I-ben

A már említett DVSC-DVTK meccs pedig Farkas Ádámnak jutott: az ő helyzete nagyon érdekes abból a szempontból, hogy mindössze két találkozón fújhatott eddig a tavasz folyamán – legutóbb csaknem két hónapja – amellett, hogy ötször az alapvonalon közreműködött. Eddigi mellőzése azért különös, mert idénybeli produkciója nagyjából “kritikamentes” volt. Tegyük hozzá, hogy az esetében sérülése is közrejátszhatott abban, hogy eddig kevesebb meccset kapott.

OTP Bank Liga, 30. forduló – bíróküldés:

Május 12. (szombat):

17:00: DVSC – Diósgyőr (Farkas Ádám)

17:00: Mezőkövesd – Balmazújváros (Szőts Gergely)

17:00: Paks – Budapest Honvéd (Iványi Zoltán)

17:00: Újpest – Puskás Akadémia (Karakó Ferenc)

17:00: Videoton – Haladás (Kassai Viktor)

19:30: Ferencváros – Vasas (Andó-Szabó Sándor)