Az első tavaszi fordulóban rögtön két mérkőzés játékvezetésének is komoly visszhangja volt. Iványi Zoltán a Fradi-Honvédon (5-2) Eppel Márton esése után fújt be egy kétséges 11-est (amely aztán kimaradt), Solymosi Péter pedig a Paks-Diósgyőrön nem ítélt büntetőt, amikor Antal elég egyértelműen szabálytalankodott a 16-oson belül.

A két bíró nem is kapott mérkőzést a következő fordulóban, a hibák után pihentette őket az MLSZ. Iványi egy hét kihagyás után újra vezethetett, Solymosi azonban csak több mint egy hónappal később, április 7-én térhetett vissza játékvezetőként az NB I-be. Mellőzésének az is lehetett az oka, hogy közben a Magyar Kupában megkapta a Puskás Akadémia-ZTE találkozót (2-0), amelyen nem adta meg Diallo gólját, míg Spandler Csabának csak sárgát adott az alábbi, durva belépő után.

Spandler "szerelési kísérlete" sárgát ért a bírónál

Mondjuk azt, hogy elkésett.

Közzétette: M4Sport – 2018. február 28.

 

A 23. fordulóban ismét volt erősen vitatott ítélet. Ekkor Pintér Csabának volt több, a mérkőzést befolyásoló ítélete a Fradi-Puskás Akadémia összecsapáson (3-1). A játékvezető az első Fradi-gól előtt (a szögletnél „takarítottak el” egy felcsúti játékost), az első Puskás-találat előtt (Vargát vitték földre), valamint Henty taposásánál is hibázhatott.

Ezek miatt tilthatja el az MLSZ a Fradi-Puskás bíróját – videók

Nem csoda, hogy a következő héten nem jutott neki bajnoki az élvonalban. Sőt, ő is közel egyhónapos kihagyást él meg. Azóta ugyanis csak alapvonali asszisztens lehetett az élvonalban. A Magyar Kupában ugyan megkapta az Újpest-Balmazújváros elődöntőt, de vitatott ítélettel tért vissza.

Ezután a Diósgyőr-Haladás összecsapás adott témát a bíráskodás kapcsán. Michael Rabusicot, a Haladás cseh támadóját a DVTK szerb védője, Dejan Karan rúgta le és okozott neki legalább hathetes sérülést – tettéért a bekk később elnézést kért, de az MLSZ is vizsgálta a fegyelmi ügyet a Haladás kezdeményezésére. A találkozót vezető Karakó Ferenc sokat kritizált módon csak sárga lappal figyelmeztette a hazaiak játékosát. A mérkőzés utáni fordulóban nem is kapott bajnokit.

Hasonlóképpen járt a hosszú hetek “kispadoztatása” után az FTC-Mezőkövesd találkozón visszatért Solymosi Péter is. A tavaly még az idény legjobbjának megválasztott bíró ugyancsak sárgát adott a Nagy Dominikot letaroló Iszlai Bencének.

 

De Koszta Márk is úgy nyilatkozott, hogy a spori egy 11-est elfelejtett megadni a Kövesdnek még 0-0-ás állásnál. Solymosi és Karakó is egy-egy hetet hagyott ki akkor.

Ezt követően egy olyan hiba jött, amely nem járt büntetéssel. Andó-Szabó Sándor a Balmazújváros-Diósgyőr mérkőzésen fújt be két 11-est a hajrában a hazaiaknak, amellyel fordítottak is. A második büntető legalább véleményesnek tűnt.

Második balmazújvárosi tizenegyes

A Balmaz a 90. percben egy véleményes büntetőt követően Rudolf Gergely révén újabb gólt és ezzel a győzelemmel járó három pontot is szerzett.

Közzétette: M4Sport – 2018. április 14.

 

A spori ennek ellenére megkapta a Fradi-Paks összecsapást, ahol nem fújta le a Zachán Péterrel szembeni szabálytalanságot, pedig a játékos a fején sérült meg, kórházba is szállították.

Az előbb említett Karakó ismét össztűz alá került. Ezúttal amiatt, hogy az Újpest elleni rangadón nem adta meg a kispestiek találatát, pedig úgy látszott, a labda már áthaladt a gólvonalon, mielőtt Nagy Dániel kirúgta azt. Az akkor alapvonali asszisztensként dolgozott Kassai Viktor azonban rá egy hétre játékvezetőként dolgozhatott. Míg Karakó a hiba után csak alapvonali bíróként működött közre.

Vad II Istvánt szintén megbüntették ekkor (legalábbis nem fújhatott az ezutáni héten), ő a Videoton-DVSC mérkőzés egyetlen gólja előtti Lazovic-kezezést nem fújta le.

Komoly hibák az NB I-ben tavasszal

Solymosi Péter 2-szer
Következmények: Első hibája után négy fordulón át nem kapott NB I-es meccset, addig egyszer a másodosztályban vezethetett, kétszer alapvonali asszisztens volt az élvonalban. Második hibája után két fordulón át szintén csak alapvonali segítő volt, ezután térhetett vissza bíróként.

Karakó Ferenc 2-szer
Következmények: Első hibája után csak alapvonali segítő lehetett, a második után szintén ez a sors várt rá, azt egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza játékvezetőként.

Iványi Zoltán 1-szer
Következmények: Egy hét pihenő.

Pintér Csaba 1-szer
Következmények: Azóta (öt forduló óta) nem kapott NB I-es meccset, egymást követően ötször csak alapvonali asszisztens volt. Az MK-elődöntőt ő fújhatta, de vitatott ítélete volt.

Andó-Szabó Sándor 1-szer
Következmények: Nem volt.

Vad II István 1-szer
Következmények: Alapvonali játékvezető lett a következő héten, egyelőre nem tudni, meddig nem vezet NB I-es meccset.