A csakfoci.hu hétfőn kora délután elsőként számolt be arról, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány meghívót küldött a nyáron két év törökországi légióskodás után hazatérő, és a magyar élvonal góllövőlistáján négy találattal a negyedik helyen álló Újpest támadójának, Feczesin Róbertnek. Értesüléseinket az MLSZ hivatalos Twitter-oldalán is megerősítette.

Tudjuk, hogy óriási esélyt szalasztottunk el a Szlovákia elleni mérkőzésen, annak ellenére, hogy a fiúk mindent megtettek a sikerért – fogalmazott Marco Rossi.

Ma, már hideg fejjel is, azt mondom, hogy nagyon elpártolt tőlünk a szerencse a legutóbbi mérkőzésünkön. Most tehát két rendkívül nehéz mérkőzés áll előttünk, melyek jelentősége még nagyobb, mint eddig volt.

Van még esélyünk a kijutásra, de ez nagyon nagyban függ ennek a két mérkőzésnek az eredményétől – különös tekintettel a második találkozóra. Azerbajdzsán ellen mindenképpen nyernünk kell, míg Horvátország ellen papíron lehetetlennek tűnik a győzelem, de ennek ellenére mindenképp megpróbálunk bravúrt elérni – miközben persze nagyon jól tudjuk, hogy kik vagyunk mi és kik ők.

A szövetségi kapitány a két visszatérő játékosnak azért küldött meghívót, mert klubjaikban rendszeresen játszanak és jó teljesítményt nyújtanak.

Azért döntöttem Tamás Krisztián meghívása mellett, mert volt már tavaly kerettag, de az előző szezonban a Vidiben nem játszott sokat, az utóbbi időben viszont a ZTE-ben rendszeresen játszik és csapata egyik legjobbja minden alkalommal. Feczesin Róbertet természetesen régóta ismerem és mindig is kedveltem a játékát. Igazi csapatjátékos, aki a csapatért dolgozik a pályán, nagyon jól fedezi a labdát és rendkívül technikás is, így nagy segítségére lehet a válogatottnak, ha Szalai Ádámmal valami történne vagy fáradt lenne. Tudom, hogy Róbert nem fiatal játékos, de nagyszerű formában van, és sokat segíthet nekünk.

Az Újpest FC támadója nem számított válogatott-kerettagságra.

Nagyon boldog vagyok, hogy ismét válogatott meghívót kaptam – kezdte meglepett hangon Feczesin Róbert az mlsz.hu-nak. – Bevallom őszintén, hogy nem is számítottam erre, de nagyon örülök, hogy 33 évesen is ilyen formában tudok lenni és hogy így tudtam elkezdeni az idei szezont az Újpestben. A válogatott keretében lenni mindig is különleges érzés és hatalmas megtiszteltetés volt számomra és ez ezúttal sincs másképp. Izgatottan várom, hogy vasárnap megkezdjük a közös munkát.

A kerettagok október 6-án, vasárnap este találkoznak Telkiben, majd október 9-én, szerdán utazik a csapat Splitbe, a Horvátország elleni mérkőzés helyszínére.

A magyar válogatott október 10-én Horvátországban, majd október 13-án Budapesten lép pályára Azerbajdzsán ellen.

A magyar válogatott bő kerete Horvátország és Azerbajdzsán ellen

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC)

Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas KC), Bese Barnabás (Le Havre), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz Szaloniki), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC), Tamás Krisztián (Zalaegerszegi TE), Willi Orbán (RB Leipzig)

Középpályások: Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (MOL Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City FC), Pátkai Máté (MOL Fehérvár FC), Sigér Dávid (Ferencvárosi TC), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)

Támadók: Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba), Feczesin Róbert (Újpest FC), Holender Filip (FC Lugano), Nagy Dominik (Legia Varsó), Németh Krisztián (Sporting Kansas). Sallai Roland (SC Freiburg), Szalai Ádám (FSV Mainz 05), Varga Roland (Ferencvárosi TC)

Az Eb-selejtezők menetrendje

Október 10.: Horvátország – Magyarország

Október 13.: Magyarország – Azerbajdzsán

November 19.: Wales – Magyarország

Megerősítve: Rossi meghívót küldött az Újpest támadójának – 8 év után újra válogatottban