I. félidő

Nyílt sisakos mérkőzést játszott egymással az NB II-es Ajka és az élvonalbeli Újpest a Magyar Kupa 7. fordulójában kedd este. A játék képe alapján a lila-fehérek álltak közelebb a vezetéshez, több ígéretes helyzetet dolgozott ki, míg az ajkaiak kiválóan megszervezték a védekezésüket, és jobbára a klasszikus kontrákra építettek, melynek félóra után meglett az eredménye.

A 30. percben az Újpestnek elég volt egyetlen védelmi megingás, amit az Ajka góllal büntetett meg: Horváth Péter távoli lövését Pajovic ütötte ki, majd a kipattanót Nagy Mihály a hosszúba vágta (1-0). Nyolc perccel később Bjarnason bal oldali beadását Koszta közvetlen közelről a kapufát találta el.

A 41. percben már sikerült az egyenlítés az Újpestnek, hiszen Szakály lépett ki a bal oldalon a védők gyűrűjéből és izomból kilőtte a jobb felső sarkot (1-1). Nem sokáig tartott a lila-fehérek öröme, az első félidő lefújása előtt Soltész bal oldali szöglete után Lengyel fejjel vette be Pajovic kapuját (2-1).

II. félidő

Fordulás után kettős cserére szánta el magát az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevic, aki Feczesint és Zsótért is csatasorba küldte. Ennek meg is lett az eredménye, alaposan fellendült az Újpest támadójátéka, és 11 perc alatt megfordította az állást.

Aaz 53. percben Zsótér bal oldali szögletét Horváth rossz helyre ütötte ki és Heris állítgatás nélkül a hosszú sarokba lőtte a labdát (2-2). Hét perccel később Bjanarson kérte el a labdát a leshatáron, betört a tizenhatoson belülre, a középen érkező Feczesin elé tálalt és közelről nem hibázott (2-3). A 64. percben pedig Burekovic kapott egy kiváló indítást, leheletfinomom mozdulattal hozta helyzetbe Bjnarsont és két védő között kilőtte a hosszút (2-4).

A 76. percben a mérkőzésen végig aktívan játszó izlandi szélső, Bjarnason meglőtte önmaga második, csapata ötödik gólját, miután Szakály indítását Horváth kapujába továbbította, amivel kialakult az 5-2-es újpesti győzelem.

Összefoglaló

Ajka – Újpest 2-5

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Ajka: Horváth D. – Görgényi, Heffler, Kenderes (Nagy I. – a szünetben), Nagy B., – Lengyel, Csizmadia, Nagy E. (Szabó N. 68.), Horváth P., Soltész (Oláh 73.) – Nagy M.

Újpest: Pajovic – Balázs B., Heris, Ristevski, Burekovic – Onovo, Szakály – Obinna (Csongvai 84.), Bjarnason, Mészáros K. (Zsótér – a szünetben) – Koszta (Feczesin – a szünetben)

Gólszerzők: (Nagy M. 30., Lengyel 46., ill. Szakály 41., Heris 53., Feczesin 60., Bjnarson 64., 76.)