Ahogy arról már beszámoltunk török lapinformációk alapján, nemrég megérkezett az első hivatalos ajánlat a Fenerbahcéhoz a magyar válogatott védő, Szalai Attila játékjogáért, de az isztambuli gárda nemet mondott az angol West Ham United 12 millió eurós megkeresésére.

Vasárnapi sajtóhírek szerint azonban nem csak az angol, de az olasz frontról is mozgásba lendületek Szalaiért: arról már korábban írtunk, hogy az olasz Napoli figyelmét is felkeltette a 23 éves bekk, aki az Eb-n nyújtott teljesítményével végleg meggyőzte a délolasz csapatot, hogy erősítést jelenthet a nápolyi védelemben. Törökországi és olasz sajtóhírek szerint a Napoli azonban nem csak pénzt adna Szalaiért, de a Fener egyik komolyabb gondját is megoldaná egyben.

Ahogy a Napoli Today is írja, a törökök régóta szeretnének egy stabilan futballozó balhátvédet is szerezni, a Serie A-csapat pedig – némi pénz mellett – felajánlaná cserébe a magyar légiósért 11-szeres portugál válogatott futballistáját, a 30 éves Mario Ruit is.

A 8 millió euróra taksált balbekk alapembernek számított az előző idényben Nápolyban, hiszen 36 tétmeccsen is pályára léphetett, ezeken 2 gólpassz volt a mérlege. Mario Rui Szalaival ellentétben nem játszott az Európa-bajnokságon (amely már a portugálok számára is véget ért), de a csereüzlet állítólag érdekelné a Fenert is.

Megindult a roham Kleinheislerért az Eb-szereplése után: “Ez a legmegfelelőbb alkalom arra, hogy eladjuk”