Sokáig egyik csapat sem tudott igazán a másik fölé nőni játékban, és egyik fél sem akart túl sokat kockáztatni Sevillában. A “magyar csoportból” nem kis nehézségek árán továbbjutó címvédő Portugália alakította ki az első helyzetet Jota révén, a 10. percben, az Eb legtapasztaltabb (és egyik legjobb) csapatát felvonultató Belgium viszont sokáig nem jutott el komolyabb lehetőségig.

Amikor viszont eltalálták a belgák a kaput, jött a gól is: a 42. percben Thorgan Hazard 22 méterről lőtt egészen nagy gólt a portugál kapu bal oldalába (1-0).

A második játékrész viszont majdnem a lehető legrosszabbul kezdődött a belgák számára, hiszen kényszerből le kellett cserélniük kulcsemberüket, Kevin De Bruynét. Innentől kezdve Belgium inkább visszább állt, jöhettek és jöttek is Ronaldóék. Leginkább az utolsó 20-25 percben állandósult a portugál fölény, amely helyzetekben is megmutatkozott: Jota, Rubén Dias vagy épp Guerreiro jelenetében is benne volt a gól, utóbbi a kapufát is eltalálta.

Gól azonban végül már nem született, az idei negyedik Eb-meccsét is megnyerő Belgium a portugálok legyőzésével negyeddöntős lett, ellenfele pedig a még szintén veretlen Olaszország lesz majd a nyolc között.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő, Sevilla:

Belgium – Portugália 1-0 (T. Hazard 42.)

Foci Eb: A Puskás Aréna búcsúmeccsén egy buta piros lap és egy kapusbaki végezte ki Hollandiát – videó