Először is szeretnék köszönetet mondani a vezetőedzőnek, a szakmai stábnak, a csapatorvosoknak és az összes játékosnak. Sok hullámvölgyet éltem át ebben az évben, és mint tudják, a személyiségem egyedi. De amikor a csapathoz jöttem, mindig éreztem a szívből jövő fogadtatást és a kedvességet, éppen ezért szeretnék külön köszönetet mondani mindenkinek – idézte  a ppsport.com kínai portál Kádár Tamás szavait, aki combizomhúzódása miatt hazatér Magyarországra – Továbbá szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, hiszen a sérülésem miatt nem tudok játszani a következő meccseken. Minden nap, amikor a csapatnál voltam, nagyon keményen dolgoztam, teljes erőbedobással vettem részt az edzéseken és a mérkőzéseken. Nagyon fiatal, tehetséges csapat vagyunk, jó játékosaink vannak. Ha mindannyian minden energiánkat a csapatba fektetjük, a következő mérkőzéseken elérhetjük a céljainkat és bentmaradhatunk a szuperligában.

Kádár a legutóbbi Cangzhou Mighty Lions ellen 2-1-re elveszített mérkőzésről is említést tett.

Mindannyian csalódottak vagyunk, hogy a legutóbbi mérkőzésen nem olyan eredményt értünk el, mint amilyet reméltünk, de még négy mérkőzés vár ránk. A legfontosabb az, hogy minden energiánkat és erőfeszítésünket a következő négy mérkőzésre összpontosítsuk. A csapatért, a városért, a tiencsini szurkolókért és az egész országért legyünk egységesek és koncentráltak, így biztosan elérhetjük a célunkat.

Végezetül a jókívánságait küldte a csapatnak.

Búcsúzom, de ez nem jelenti azt, hogy soha többé nem látjuk egymást. Még mindig van esély arra, hogy valamikor, valahol a futball világában találkozunk. Még egyszer mindenkinek a legnagyobb sikereket kívánom a karrieretekben, és boldogságot az életekben és a családjaitoknak – zárta szavait Kádár Tamás, aki az elmúlt egy hónapban háromnaponta játszott mérkőzést.

A 31 éves védő sokáig nem játszhatott, hiszen három hónapig – augusztus 12-től december 1-ig – szüneteltek a kínai bajnokság küzdelmei, mivel az ázsiai ország futballszövetsége a kínai válogatott eredményes felkészülését és szereplését helyezte előtérbe a világbajnoki selejtezőkre vonatkozóan.

Ahogy Kádár is mondta, a futball világában lesz még alkalmunk találkozni, nagyra becsüljük az elhívatottságát és azt a köteléket, amit egymás között kialakítottunk. Kádár kiváló játékos, és további életében minden jót kívánok – mondta Genwei Yu vezetőedző.

Kádár Tamás tavaly februárban igazolt az ukrán Dinamo Kijev csapatától a kínai élvonalbeli Shandong Lunenghez, ahol 16 találkozón számoltak vele, és az előző idényben megnyerte a kínai kupát. Légióskarrierje során megfordult a lengyel Lech Poznanban, valamint a holland Roda és az angol Huddersfield Town és a Newcastle együttesében is.

A magyar válogatottban legutóbb 2019 őszén, a horvátok elleni Eb-selejtezőn öltötte magára a címeres mezt, ezt követően ő maga kérte Marco Rossi szövetségi kapitányt, tekintsen el az azt követő azeriek elleni meccsen történő szerepeltetésétől. A szakember ennek eleget tett, viszont azóta nem hívta meg a keretébe.

Interjú: “Kértem Rossit, tekintsen el a szerepeltetésemtől” – Kádár szerint csak le akarták járatni