A 15. forduló válogatottja:

Dibusz (Ferencváros) – Mezghrani (Honvéd), Lesjak (ZTE), Lovric (Honvéd), Szabó (Paks) – Hidi (Honvéd), Szendrei (Honvéd), Knezevic (Puskás), Alef (Fehérvár), Gazdag (Honvéd) – Zimonyi (ZTE)

Dibusz Dénes (Ferencváros)

A Fradi legjobbja volt a Paks ellen. A mérkőzés után ő maga is elárulta, hogy az idei bajnokságban most volt a legtöbb dolga. Az első félidőben Haraszti többször is megtornáztatta, szünet után pedig Sajbán közeli lövését védte bravúrral, majd nem sokkal később Gévay gólba tartó fejesét ütötte ki.

Mohamed Mezghrani (Honvéd)

Rendszeresen felzárkózott a támadásokhoz, beadási többnyire pontosak voltak. Az első gól előtt kiválóan ívelt Gazdag fejére, aki nem hibázott.

Zoran Lesjak (ZTE)

Remek mérkőzést zárt. Védő létére rendre feltűnt az ellenfél kapuja előtt, sőt, a második gól előtt egy okos gólpasszt adott. Hátul is magabiztosan tette a dolgát, többször higgadtan hozta ki a megszerzett labdát.

Ivan Lovric (Honvéd)

Főleg a második félidő első felében kellett nagyon összpontosítani, akkor ugyanis nyomott a Diósgyőr. A végefelé már bátran ment előre, ő adta meg a kegyelemdöfést. 19 hónap után volt újra eredményes az NB I-ben.

Szabó János (Paks)

Nagyon aktív volt, jól védekezett és rendre előre ment segíteni a támadásokat. A szünet előtt Bertus centerezését váltotta gólra fejjel.

Hidi Patrik (Honvéd)

Gazdag mellett ő is remekül futballozott. Labdái pontosak voltak, két gólpasszt is sikerült adnia. Előbb szögletből varázsolta Szendrei fejéra a labdát, a hajrában pedig három védőt becsapva adott gólpasszt Lovricnak.

Szendrei Norbert (Honvéd)

A 20 éves játékos idén egyre több lehetőséget kap a szakmai stábtól, amit rendre jó játékkal hálál meg. Ezúttal is kevés hibával futballozott, Hidi szögletére pedig kitűnő ütemben érkezett és fejelt a kapuba.

Josip Knezevic (Puskás Akadémia)

Nagy kedvvel futballozott, szinte minden támadás rajta keresztül futott végig. Nem mellékesen pedig lőtt egy óriási gólt a jobb felsőbe.

Alef (Fehérvár)

Nagyon aktív volt a brazil középpályás védekezésben és támadásban egyaránt, de ígéretes távoli lövései is voltak. Egészen a 76. percig csapata egyik legjobbja volt, ekkor azonban kapott egyet a nyakára Balutától, ettől láthatóan eléggé megszédült. Némi ápolás után visszatért, de így a hajrában már kevésbé tudott csapata segítségére lenni.

Gazdag Dániel (Honvéd)

Nálunk ő a forduló játékosa. Ahogy a bajnokság első körében, most is két gólt szerzett a Diósgyőr ellen és kiosztott egy gólpasszt is. Előbb fejjel volt eredményes, ezt követően Zsótért hozta kihagyhatatlan helyzetbe, majd közelről okosan emelt át a kapuson.

Zimonyi Dávid (ZTE)

A 22 éves csatár másodszor volt kezdő a bajnokságban és a második gólját szerezte. A meccs elején ellentmondást nem tűrően vágta  a léc alá a labdát. Ezt követően nagy önbizalommal futballozott.

A forduló cseréje:

Marin Jurina (Mezőkövesd)

A bosnyák cserecsatár nyerőembernek bizonyult. A 80. percben két védőt is kicselezett, majd higgadtan gurított hálóba, megnyerve ezzel a meccset a kövesdieknek.

A forduló edzője:

Boér Gábor (ZTE)

Bátran kezdett a csapata, gyorsan kétgólos vezetéshez jutottak. Ezt követően is okosan játszottak, egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmük.