Mint ismeretes, Kocsis Gergő január elején távozott a cseh élvonalban a kiesést jelentő 15. helyen telelő MFK Karvina csapatától: a 24 éves labdarúgó összesen 135 percet töltött a pályán, és a felkészülés megkezdésekor búcsút intett a karvinaiaknak.

A csakfoci.hu információi szerint a korábban megjelent sajtóhírekkel ellentétben Kocsis Gergő szerződését nem bontotta fel az MFK Karvina, azaz papíron még továbbra is a karvinaiak játékosának tekinthető. Úgy tudjuk, hogy legkésőbb pár napon belül közös megegyezéssel valóban felbontják a játékos kontraktusát.

Információink szerint a hátvéd és védekező középpályás poszton bevethető játékos szerződtetése a legkomolyabban az újra élvonalbeli álmokat szövögető Zalaegerszegnél merült fel. Honlapunk az elmúlt napok folyamán több egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy Kocsics Gergő a zalaegerszegieknél edz és próbajátékon vesz részt.

A 24 éves labdarúgó a zalaiak hivatalos Facebook-oldalán szereplő 22 fős utazó keretében nem szerepelt, azonban értesüléseink szerint vasárnap velük tartott a törökországi Larába. Úgy tudjuk, hogy Kocsis sorsa az edzőtáborban és az edzőmeccseken mutatott teljesítménye után dőlhet el.

Értesüléseinket megerősítik a ZTE FC hivatalos Facebook-oldalán frissel publikált fotók is, amelyek egyikén Kocsis is feltűnik a ZTE szerelésében a törökországi edzőtáborban.

Kocsis Gergő (jobbra, fehér cipőben) a ZTE edzőtáborában. Fotó: ZTE FC/Facebook

Érdekesség, hogy a Zalaegerszeg január 26-án, szombaton épp a Karvina ellen tartja a bajnoki főpróbáját, és ha a szakmai stáb tagjai elégedettek lesznek Kocsis teljesítményével, akár pályára is léphet a korábbi csapata ellen, valamint szerződést is kaphat a ZTE-től.

Kocsis Németországban (Stuttgart és Augsburg) nevelkedett, Magyarországon a Videoton és a Puskás Akadémia mezét is viselhette korábban, majd rövid ideig a DAC-ban is szerepelt – legutóbb pedig a Diósgyőrben játszott kölcsönben, amellyel a tavalyi szezon végén kivívta a bentmaradást az élvonalban.

Egy korábbi interjúnk Kocsis Gergővel:

A magyar légiós: “Ellenséges volt mindenki, nem akartam, hogy eltapossanak, mint egy bogarat” – interjú