Úgy gondolom, nagyszerű időszakot zártam és a csapat is. Végig harcban vagyunk a bajnoki címért a Lechia Gdanskkal együtt. A szezon elején adódtak problémáink, nehéz időszakon mentünk keresztül, de azóta jelentősen fejlődtünk és erősödtünk. Boldog vagyok, és a csapat is jó formában van. Ezt a hozzáállást kell megtartanunk, és keményen kell dolgoznunk az edzőtáborban, hogy a szezon második felében még jobban játszhassunk – kezdte Nagy Dominik a legia.com-nak. – Tudnék még ettől is jobban játszani.

Ugyanakkor elégedett vagyok, hogy ennyi gólt szereztem, és szeretném fenntartani ezt a hatékonyságot, amely során a lehető legjobban segíthetem a csapatot. A legfontosabb az, hogy a szezon végén a csapattal a trófeákat magasba emelhessem, amihez szeretnék nagyban hozzájárulni és még többet hozzáadni.

Nagyon fontos volt Ricardo Sa Pinto érkezése, aki megváltoztatta a csapat mentalitását, pozitívan befolyásolja egyes játékosokat. Az elmúlt két évben, de talán inkább a legutóbbi három hónapban nagyon határozottak vagyunk.

A 23 éves játékos elmondta, melyik volt a legjobb mérkőzése idén.

Egy őrült, de ugyanakkor nem túl sikeres Wisla Krakkó elleni (3-3) bajnoki volt a legjobb mérkőzésem 2018-ban. Megszereztem a vezető gólt, és az sokat segített nekem.

A saját szemszögemből nézve azonban a legfontosabb a Lech Poznan elleni összecsapás volt, amikor a találkozó egyetlen gólját szereztem. Azt is mondhatom, hogy ennek a gólnak a jelentősége volt az év legszebb pillanata.

 Minden spontán történt, nem tudtam, mi történik. A szurkolókhoz futottam, hogy megosszam velük az örömömet. Elégedett voltam! Félelmetes energia áramlik a lelátókról.

Nagy a karácsonyi szokásai(k)ról és az év hátralévő részéről is szót ejtett.

Magyarországon leszek és terveim szerint a barátnőm családjánál fogjuk tölteni a karácsonyt. Tavaly otthon töltöttem a szeretteimmel, most egy kisebb változást fogunk eszközölni. Karácsony után rövid ideig Dél-Afrikába, Fokvárosba megyünk egy kicsit pihenni. Megerőltető hónapok vannak mögöttünk, de még így egy ilyen rövid szünet is nagyon hasznos lesz számomra. Január elején elkezdjük az alapozást, ezért minden napot ki kell használni.

Magyarországon minden nagyon hasonlít arra, ami itt Lengyelországban is. Talán csak az ételek kicsit mások. Nálunk számos magyar konyhai specialitás kerül az asztalunkra. A főszerepet a halászlé és a pulyka játssza. Várom már a karácsonyt, mert ilyenkor kicsit „felpörgetjük” a diétát, és ezeket a finom ételeket fogyaszthatjuk, azt ihatunk, amit akarunk (nevet). A szeretteiddel töltheted az idődet, mi másra lenne még szükséged?

Nagy Dominik ünnepli a Lech Poznan ellen lőtt gólját – Fotó: www.legia.com

Lengyelországban karácsonykor szokás, hogy a családi vacsorákon általában plusz egy teríték jelzi, hogy szívesen látják a váratlan vendégeket az asztalnál.

Hmmm, furcsa… Magyarországon soha nem láttam ilyet. Mi magyarok nem rendelkezünk ilyen fantasztikus hagyományokkal, mint amilyeneket említettél. December 24-én feldíszítjük a karácsonyfát és a házunkat is, majd éjfélkor elmegyünk a templomba és meghallgatjuk az éjféli misét.  

Dominik elmondta, kiskorában álmai ajándéka egy labda volt, valamint egyszer kiskutyát is kapott, aminek nagyon örült. Hozzátette, idén a Szilvesztert Fokvárosban fogja tölteni a barátnőjével.

A barátnőmmel nyaralni megyünk Fokvárosba és ott köszöntjük az újévet. Magyarországon általában az emberek Szilveszterkor mindenféle rendezvényen vesznek részt –  akár egy nagy nyilvános koncerten egy városi téren. Csakúgy, mint Lengyelországban, tűzijátékkal ünnepeljük az újévet. Természetesen ez is egy hagyomány nálunk, nem mellékesen ezek a fények nagyon látványosak az égen.

Végezetül a 2019-es évre kitűzött céljait is megosztotta.

Szeretném folytatni a játékot ugyanazon a szinten, amit most elértem. Szeretném megnyerni a lengyel bajnokságot, és a lengyel kupát. Ezeket a célokat tűztük ki a idény kezdete előtt, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél több trófea kerüljön a vitrinünkbe.

Egymilliárdos összeg miatt mondtak le Nagy Dominik megszerzéséről – sajtóhír