Vaduz – MOL Fehérvár FC 2-0 (Gajic 61, – büntetőből, Coulibaly 100.)

Beszámoló és videó itt!

Marko Nikolic (Fehérvár):

– Nem kétséges, hogy ez a legnehezebb estém az itt töltött időszak alatt, sőt egész edzői karrierem legnagyobb bukása, természetesen vállalom a felelősséget a történtekért, én készítettem fel őket. Eddig összességében sikeresnek mondhattuk magunkat, de ez most nagy kudarc.

Azt tudom mondani, amit a játékosoknak is mondtam az öltözőben: a futball egy egyszerű, őszinte játék, a labda az egyik legegyszerűbb dolog a Földön. Mi most azt kaptuk a sporttól, amit megérdemeltünk, bár a Vaduz góljai nehezen megmagyarázhatóak és a két meccsen összesen talán 20 nagy helyzetet is kihagytunk, olyanokat is, amiket nem is lehet. Nem értek egyet azzal, hogy nem pörögtem volna maximális fordulatszámon, azt mondanám, hogy talán túlságosan is megőrültem olykor. Végig hittem a továbbjutásunkban, amikor nem volt játékban a labda, folyamatosan kiabáltam a csapatnak ma is. De nem szereztünk gólt, ennek pedig oka van, még csak a szerencsére sem lehet ezt fogni. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ennyien eljöttek és támogatták a csapatot. Nem szeretnék nyilvánosan beszélni arról, hogy milyen beszélgetések lesznek majd a klubon belül, ezek belső dolgok. Abban egyetértek, hogy tennünk kell valamit. (molfehervarfc.hu)

Mario Frick (Vaduz):Nagy álmunk vált valóra, büszke vagyok a csapatra! Mindig fontos egy edzőnek, hogy az új idényben a taktika működjön, a játékosok bízzanak benne és ez most tökéletesen megvalósult. Az első 25-30 perc után megnyugodtunk, szabadabbá váltunk, nekem pedig nem volt más dolgom, mint ugyanezt a folytatást kérni tőlük. Ez maximálisan összejött a rendes játékidőben és a hosszabbításban is. Ami a kapusunkat, Büchelt illeti, ő a meccs embere, megmutatta, hogy miért csapatkapitány és miért a válogatott első számú hálóőre. (molfehervarfc.hu)

Annyit még elmondanék, hogy a Fehérvár a rendes játékidőben csak rögzített szituációkból alakított ki helyzetet és végig azt éreztük, hogy nem vesznek minket komolyan. Ez óriási hiba volt, minket ez rendkívüli módon motivált!

Univ.Craiova –  Bp. Honvéd 0-0 – 11-esekkel: 3-1

Beszámoló és videó itt!

Giuseppe Sannino (Honvéd):Hatalmas küzdött a csapat, le a kalappal a srácok előtt, azt pedig mindenki láthatta, hogy mi történt a meccs végén. (honvedfc.hu)

Románia a kizárástól, az UEFA a románoktól fél: A Honvéd ebben az esetben bízhat – videó, fotó

DVSC – Torino 1-4 (Garba 52. ill. Zaza 25., Izzo 33., Belotti 69., Milioc 92.)

Beszámoló és videó itt!

Herczeg András (DVSC):Bosszús vagyok az eredmény miatt, különösen az első félidőben nem jött ki számunkra a lépés. A második félidőben már próbáltunk felmenni, de a Torino kontrái életveszélyesek, ezt a saját bőrünkön is megtapasztalhattuk. A szünet után jól ment nekünk, rúgtunk gólt, voltak helyzeteink, lövéseink. Nagyon kár az utolsó gólért, a szurkolóink előtt persze mi is többször be akartunk találni, azért is nyíltunk ki ennyire. Büszke vagyok a játékosokra, ezért sokan gúnyolni fognak, meg kritizálni a csapatot, de nagyon nagy a különbség a Serie A és a mi klubunk között. Nagyon büszke vagyok arra is, hogy ilyen csapatot ide tudtunk hozni a szereplésünkkel, de tudomásul kell venni, hogy egy ilyen szintű klubbal játszottunk, akik ennyivel jobban nálunk. Az új igazolások, Trujic és Garba bizonyították, hogy hasznos tagjai lehetnek a csapatnak. Garba tizenegyesgyanús szituációjával nem szeretnék foglalkozni, úgy gondolom, hogy nem azon múlott a találkozó. Tanulságként elmondható, hogy a párharcok szerepe nagyon nagy, az átmenetek nagyon fontosak, labdavesztések után nem tudtunk visszazárni, illetve a labdabiztosság is lényeges, az ellenfél térfelén eladott labdából gyorsan meg tudnak indulni, erre figyelni kell.

Jó lenne mindig ilyen meccseket játszani, de persze úgy, hogy mi nyerünk…

A Torino futballistái kiváló képességű játékosok, de azt is hozzá kell tennünk, hogy bármilyen nagy klasszisok is, nagyon tisztességesen viselkedtek velünk. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy ennyien kijöttek, fociláz volt Debrecenben a nyáron, ez a mai mérkőzésen tetőzött. Nagyon jó érzés volt, hogy a közönség újra a csapat mellett volt, remélem, hogy nem okoztunk csalódást. Nagyon nehéz lesz fenntartani ezt a hangulatot, de azon vagyunk, hogy jól tudjunk szerepelni. Azt sem felejthetjük el, hogy Bódi Ádám a vezérünk, ő nagyon hiányzik most nekünk, ő nagyon sokat tudna még hozzátenni a csapat játékához.

Walter Mazzarri (Torino):A kontráink ma nagyon rendben voltak, viszont a második félidőben nem voltam elégedett a csapat játékával. Nagyon fontos, hogy egy ilyen stadionban is fenn tudjuk tartani a koncentrációt a végéig, ez most sikerült is. Fordulatos meccs volt, de ilyen remek közönség előtt maximálisan kell teljesítenünk. Elismerem, szép gólokat szereztünk, néhány érintéssel, gyorsan eljutottunk a kapuig, de több területet engedtünk a DVSC-nek, mint az első mérkőzésen, nemzetközi szinten ezt nem engedhetjük meg magunknak. Nem szabad könnyűszerrel venni semmilyen ellenfelet, kapott gól nélkül kell lehoznunk az ilyen meccseket is, nem állhatunk meg lest reklamálni, amíg nem jelzi ezt a bíró.

Gratulálok a DVSC-nek, ők egy remek csapat. Nagyon nehéz ellenünk játszani, a Serie A-ban is elkaptunk már pár nagyobb csapatot, úgyhogy szépen helytálltak ellenünk. Nem ismerem a magyar bajnokság színvonalát, így nem tudnám megjósolni, hogy meddig jutottak volna, ha nem velünk találkoznak, de egy biztos, jó kis csapat a Debrecen.

Ha a két meccset nézzük, az elsőn annyit nem beszélt az edzőjük, ebből arra következtetek, hogy most kevésbé volt elégedett velük, többet igazgatta a védelmet.