Univ.Craiova –  Honvéd 0-0 (11-esekkel: 3-1)

Az odavágóhoz hasonlóan ezúttal is könnyen felejthető első félidőt hozott a Craiova és a Honvéd párharca az EL-selejtező második felvonásán. Gólok helyett a súlyos (!) sérülések voltak előtérben: előbb 11. percben Martic rosszul lépett, és jelezte a szakmai stábnak, nem tudja folytatni a játékot. A folytatásban a hazaiak távoli lövésekkel próbálkoztak, de Lefkovits állta a sarat.

A 34. percben bekövetkezett az, amire a kispesti szurkolók egyáltalán számítottak: Cicaldau szabadrúgása után Lefkovits rosszul ért érkezett a földre, a jobb térde pedig megbicsaklott, így ápolásra szorult. A kispestiek kapusát percekig ápolták, majd mentővel hagyta el a pályát, helyette Berla állt be, míg a hétperces ráadásban nagyobb helyzetek nem adódtak, így 0-0-al mentek pihenni a felek.

EL-selejtező: Súlyos sérülést szenvedett a Honvéd kapusa – videó

A második félidő már kevésbé volt eseménydús, hiszen alig dolgoztak ki helyzetet a csapatok – jobbára mezőnyjáték folyt a pályán. A 78. percig kellett várni az első tulajdonképpen veszélyes helyzetre: Barbut bolondította meg a Honvéd védelmét, és lőtt kapura, ám az oldalhálót találta el. Öt perccel később ismét a hazaiak veszélyeztettek, Barbut visszagurított labdáját Bancu lőtte kapura, azonban célt tévesztett.

A kétszer tizenöt perces hosszabbítás igazán emlékezetesre sikeredett. A ráadás utolsó percében összetűzésbe kerültek a játékosok, többek között Fontes és Batik, majd egy román szurkoló pedig hanggránátot dobott a pályára, amely Arnold Hunter játékvezető mellett robbant fel. A bírót percekig ápolták, és sokáig tanácskozás volt a folytatást illetően – fél óra után lejátszották a hátralévő pár percet, így büntetőrúgásokra került sor.

Az idegek harcát a románok bírták jobban, akik 3-1-re legyőzték a Honvéd együttesét, s ezzel bejutottak az EL-selejtezőkör 3. fordulójába, ahol az AEK Athénnal találkoznak.

Elszabadultak az indulatok

Univ. Craiova: Pigliacelli – Martic (Briceag 13.), Kelic, Acka, Bancu- Mateiu – Barbut, Cicaldau, Ivanov (Qaka 75.), Vatajelu (Ionita 63.) – Roman (Fortes 94.)

Honvéd: Lefkovits (Berla 40.) – Batik, Kamber, Lovric – Ikenne-King, Kesztyűs, Moretti (Uzoma 73.), Banó-Szabó, Kukoc (Niba 92.) – Moutari, Kulach (N’Gog 78.)

Hivatalos: A Honvéd megóvja a botrányos EL-selejtezőt – közleményt adtak ki