Nyolc perc sem kellett a Ferencvárosnak, máris megszerezte a vezetést: Blazic indítása után Tokmac ment el a szélen, majd remekül adott középre, az érkező Ryan Mmaee közelről vette be Hradecky kapuját. A Fradi lendületben maradt, Zachariassen 13 méterről próbálkozott, a hazaiak kapusa résen volt, a másik oldalon Demirbay lövése szállt mellé. A kapott gól után a németek láthatóan magasabb fokozatra kapcsoltak, több helyzetet alakítottak ki, a 32. percben már Alario félfordulatból eleresztett lövése után Dibusz védett nagyot.

A németek nyomasztó fölénye a 37. percben góllá érett: Frimpong gurította vissza lövésre a labdát Palaciosnak, aki 14 méterről jobb felső sarokba lőtt. Az első játékrész utolsó perceiben kétszer is alkalmazták a videóbírót: Vécsei gólját kezezés, Tah fejesénél szabálytalanság miatt érvénytelenítette a találatot.

Fordulás után mint arra számítani lehetett, a hazaiak vezettek több támadást, messze többet birtokolták a labdát. Az 58. percben Alario veszélyeztetett, majd Diaby éles szögből leadott jobblábas lövését Dibusz védte. Egy óra elteltével mindkét edző cserékkel frissített csapatán, amiből a németek jöttek ki jobban, és a 69. percben átvették a vezetést: Civic eladott labdáját Frimpong fülelte le, Wirtzhez továbbított és elegánsan elgurította a labdát Dibusz mellett.

Az egyenlítés érdekében a ferencvárosiak mentek előre becsülettel, Uzuni és a nyári átigazolási időszakban szerződtetett szerb tehetség, Gavric is érkezett, ám a játékukban nem volt annyi átütőerő, ami az újabb gólhoz elegendő lett volna. Az utolsó percekben még a csereként beállt Amiri zárhatta le volna végleg a meccset, ám méterekkel fölé lőtt. Az eredmény már nem változott, a Leverkusen 2-1-re nyert a Ferencváros ellen.

A csoport másik meccsén a Betis 4-3-ra legyőzte a skót Celticet.

Európa Liga-csoportkör, 1. forduló – BayArena

Bayer Leverkusen-Ferencváros 2-1 (Palacios 37., Wirtz 69., ill. R. Mmaee 8.)

A meccs minden fontos pillanata itt!

Bayer Leverkusen: Hradecky – Frimpong, Kossounou, Tah, Sinkgraven (Hincapie 67.) – Palacios (Aránguiz 50.), Demirbay – Adli (Bellarabi 67.), Wirtz (Amiri 81.), Diaby – Alario (Schick 67.)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Vécsei (Uzuni 66.), Loncar (Gavric 76.) – Tokmacc, Zachariassen, Zubkov (Cabraja 86.) – R. Mmaee