A már továbbjutott és egy némiképpen tartalékos tizeneggyel felálló Espanyollal ellentétben a Ferencvárosnak a versenyben maradás volt a tét a csütörtöki mérkőzést megelőzően.

Az egy hónappal ezelőtt a csoport első meccsén elért bravúros 1-1-es döntetlen után a Groupama Arénában 19 111 néző előtt lejátszott “visszavágót” is hatalmas érdeklődés előzte meg. A helyszíni szurkolást vezénylő Green Monsters most is látványos koreográfiával készült – ezúttal a Budapest IX feliratot feszítették ki a B-középben.

A Fradi-tábor koreográfiája

Tiago Martins sípszava után magához ragadta a kezdeményezést a Ferencváros. 6 percet kellett várni az első komolyabb lehetőségre, amikor Varga kínálta meg egy lövéssel az Espanyol rutinos kapusát, Diego Lópezt, aki hárított a magyar válogatott támadó 23 méterről eleresztett löketét. Három perccel később a Fradi-szurkolók egyszerre reklamáltak büntetőt, hiszen Blazic indítását követően Boli tűnt el két védő gyűrűjében a tizenhatoson belül. A portugál játékvezető sípja néma maradt.

A kezdeti Fradi-nyomás a 23. percben góllá érett: Isael 22 méterről elvégzett szabadrúgása még a jobb kapufán csattant, a kipattanóra Sigér érkezett a legjobbkor és könyörtelenül, teli rüszttel a bal alsóba vágta a labdát. A vezető gól dalra fakasztotta a ferencvárosi drukkereket, hangzott is a “Mi vagyunk a legnagyobbak!” a B-középből, az ellentáborból pedig a harsány füttyszó. Öt perc múlva már az Espanyol-szurkolók örülhettek: Pipa centerezése találta meg Melendót, a lövése a jobb alsóban kötött ki.

A Ferencváros megnyomta a második játékrész elejét. Az 59. percben ismét minden figyelem a portugál bíróra szegeződött: Varga ívelését még kifejelték a védők, a labda nem került messzire, amire Sigér csapott le, középen Isael gyanús körülmények között került a földre. A hazaiak legnagyobb bánatára a játékvezető nem ítélt büntetőt. A nyílt sisakos, jó iramú meccsen a lendületesen játszó Ferencváros többször is megszerezhette volna a vezetést. Előbb Bolit szerelte Marmol, majd ismét az elefántcsontparti csatár elől kellett tisztázni Calerónak.

Skvarka gólját ünneplik a társak

A hajrához közeledve Dibusz pillanatai következtek, többször megmentette csapatát a góltól. A 74. percben egy szélvész gyors kontratámadás után Melendo adott középre Campuzanónak, aki nyolc méterről lőtt, ám a Fradi hálóőre hatalmas bravúrral védett. Nem sokkal később Blazic vágta ki a kipattanót, ami alig ment el a bal alsó mellett. Egy perc múlva ismét Dibusz hárított Calero fejese után. A 76. percben egy félívelés után Bolit rántották le a tizenhatoson belül, a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Isael állt, a brazil támadó középpályás tizenegyesét kivédte a kapus.

A találkozó végén a Ferencváros huszáros hajrába kezdett, a zöld-fehérek a 90. percben másodszor is büntetőt kaptak, miután Isael tört be a tizenhatoson belülre és a védők csak szabálytalanul tudták szerelni. A tizenegyest a csereként beálló Skvarka a bal alsóba lőtte. A hosszabbítás nagy izgalmakat hozott, hiszen Civicet második sárga lapja miatt kiállították, a 96. percben Darder egy bal oldali beadás után egyenlített, kialakítva ezzel a 2-2-es végeredményt.

Mivel a csoport másik meccsén a CSZKA Moszkva 1-1-es döntetlent játszott a Ludogoreccel, így a Ferencvárosnak megmaradt az esélye a továbbjutásra: idegenben kell legyőzni a bolgárokat két hét múlva.

Összefoglaló

Ferencváros – Espanyol 2-2 (Sigér 23., Skvarka 91. – 11-esből, ill. Melendo 31., Darder 96.) 

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic – Sigér (Skvarka 86.), Haratin – Isael, Tokmac, Varga (Zubkov 61.) – Boli (Szignyevics 83.)

Espanyol: D. Lopez – L. Lopez, Calero, Vila – Pipa, Lozano, Iturraspe, Granero (Ezzarfani 69.), Corchia – Melendo (Calleri 81.), Campuzano (Darder 88.)

Piros lap: Civic (92., Ferencváros)

Európa Liga: Ferencváros – Espanyol – közvetítés