Bajnokok Ligája, negyeddöntő:

RB Leipzig – Atlético Madrid 2-1 (Olmo 51., Adams 88., ill. Joao Felix 71. – 11-esből)

Lesz magyar a BL-döntőben!

Az RB Leipzig négy közé jutásával eldőlt, hogy biztosan lesz magyar résztvevője a finálénak is. A csütörtökön végig védő Gulácsi Péter és a csereként nevezett Willi Orbán Lipcséje ugyanis azzal a PSG-vel találkozik majd az elődöntőben, amelynek a kispadján – másodedzőként – Lőw Zsolt ül.

Arra, hogy magyar szereplője legyen a Bajnokok Ligája utolsó meccsének, éveket kell visszamenni az időben: Kassai Viktor játékvezetőként a 2011-es és a 2016-os – utóbbin negyedik bíróként – finálénak is részese volt. (Európai kupasorozat döntőjében utoljára Gera Zoltán léphetett pályára magyar játékosként, még 2010-ben, az Európa Ligában)

Mióta BL-nek hívják a legrangosabb európai kupasorozatot, magyar futballista nem járt az elődöntőben sem.

A két edző a szünetben kapott össze

Julian Nagelsmann (RB Leipzig):Nagyon boldog vagyok a teljesen megérdemelt győzelem miatt. Bár a győztes gól picit szerencsés volt, ugyanakkor megtervezett is, onnan és úgy találtunk be, ahonnan és ahogyan akartunk is. 1-0 és a remek gólunk után valahogy nem hittük el még, hogy győzhetünk, de 1-1-et követően megint nyugodtabbá váltunk. Komoly érzelmek dolgoznak most bennem, a klub, a csapatom iránt, nagyon büszke vagyok. De edzőként már a következő mérkőzésre, a következő ellenfélre kell koncentrálnom. Sok időnk knem lesz az ünneplésre, talán megiszunk egy sört a hotelben, de péntektől már a PSG-re fókuszálunk.

Nagelsmann a szünetben, Diego Simeónéval történt állítólagos afférjáról is beszélt röviden.

Simeone a végén őszintén gratulált a győzelemhez, azt mondta, nagy meccset játszottunk és megérdemelten nyertünk. A félidőben volt egy kis összetűzésünk, de annyira nem volt azért komoly. Ő egy igazi győztes típus, aki még akkor is nyerni akar, amikor épp az öltöző felé sétálunk. De nem történt igazán semmi, személyében egy nagyszerű edzőt és karaktert ismertem meg. Úgyhogy minden rendben közöttünk.

Amikor rákérdeztek, hogy konkrétan mi történt közöttük, Nagelsmann annyit mondott, hogy “nem akar bővebben beszélni erről, de vannak kamerák”, és hogy Simeone olyat tett, amit “ő nem tett volna meg”.

Az argentin meccs utáni nyilatkozatában is elismerte, hogy jobb volt a német klub.

A mérkőzés minden egyes területén fölénk nőttek. Mi nagyon nehezen találtuk meg a meccs ritmusát. Abban bizzos vagyok, hogy a játékosaim ma is mindent megtettek, ami lehetséges volt, de nagyon nehéz volt ma futballozni. Kihagytunk 60 napot, aztán ledaráltunk 11 bajnoki fordulót, ez nem egyszerű. Gratulálok a Lipcsének, nagy elánnal és frissen játszottak ma, amivel mi nem tudtuk felvenni a versenyt – mondta Diego Simeone.

Gulácsi megúszott egy 11-est? A spanyolok szerint igen

Gulácsi Péter egy komoly védéssel is hozzájárult a lipcsei bravúrhoz, de a spanyol lapok felrónak egy esetet a magyar kapusnak, amiért szerintük akár 11-es is járhatott volna. Egy szöglet után a hálóőr ugyanis rálépett(?) a spanyol válogatott Saúl sarkára, aki nagyot homorítva a földre esett. A büntető azonban elmaradt, hiába reklamáltak az Atlético-játékosok a videóbíróért is.

A Yannick Carrasco lövésénél bemutatott védésére viszont a spanyolok is elismerően csettintettek.