I. félidő:

Az angolok az első félidőben lerendezték a Panama elleni meccset. A 9. percben Stones fejelt 11 méterről a jobb sarokba (1-0). A játékrész közepén Escobar ellökte Lingardot a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető 11-est ítélt. A büntető Kane a léc alá vágta (2-0).

A 36. percben Lingard gyönyörűen csavart 21 méterről a bal felsőbe (3-0). Nem sokkal később egy szép szabadrúgás-kombináció után Stones fejelt közelről a hálóba (4-0). Ezzel még nem volt vége, közvetlenül a szünet előtt Kane másodszor is eredményes volt büntetőből (5-0). A meccs lett az ötödik a vb-k történetében, amikor egy csapat öt gólt szerzett az első félidőben.

II. félidő:

A fordulás után hosszú percekig nem történt szinte semmi a pályán, aztán a 62. percben Kane sarkán pattant meg Loftus-Cheek lövése, és a hálóba pattant (6-0). Erősen lesgyanús volt, de a videóbíró is szabályosnak látta a találatot. Ezzel a britek átvették a vezetést jobb gólkülönbségükkel a csoportban Belgiumtól.

Ezért nem Knézy Jenő közvetítette a foci vb legnagyobb kiütését

Hátra volt még azonban még félóra, amelynek az egyik fontos kérdése volt, hogy vajon meglesz-e esetleg Panama első, történelmi vb-gólja. Murillo, majd Torres nagy helyzete kimaradt még, a 78. percben azonban összejött a lelkes közép-amerikai drukkerek által várva várt találat: a csereként beállt veterán, a 37 éves Baloy egy szabadrúgás után kilőtte a bal alsót, talpra ugrasztva tomboló szurkolóikat.

A hajrában Anglia még tartogatta a labdát, próbálta megszerezni a hetedik találatot, ez végül nem jött össze, de így is könnyed és kiütéses győzelmet aratott a Southgate-csapat. A fair play-tabella miatt a britek így is vezetik a G-csoportot.

Világbajnokság, G-csoport:

Anglia – Panama 6-1 (Kane 9., 45., 62., – az első kettőt 11-esből, Stones 23., 41., Lingard 36., ill. Baloy 78.)

A csoport állása: 1. Anglia 6 pont (8-2), 2. Belgium 6 (8-2), 3. Tunézia 0 (3-7), 4. Panama 0 (1-9)