Nikolic: "Ha Sarri taktikáról beszél, egyből hívjatok fel!" – Kovácsik a Chelsea ellen tenné fel a pontot az i-re

Csütörtök este a Groupama Arénában harcolhatja ki az EL-továbbjutást a Vidi, amennyiben több pontot szereznek a Chelsea ellen, mint a BATE a PAOK ellen. A lehetetlennek tűnő kihívást Marko Nikolic nem tekinti a többinél fontosabb mérkőzésnek, míg Kovácsik Ádám mindenképp szép eredménnyel zárná "élete szezonját".
Csakfoci Admin 2018. december 12., szerda 13:27
Csütörtök este a Groupama Arénában harcolhatja ki az EL-továbbjutást a Vidi, amennyiben több pontot szereznek a Chelsea ellen, mint a BATE a PAOK ellen. A lehetetlennek tűnő kihívást Marko Nikolic nem tekinti a többinél fontosabb mérkőzésnek, míg Kovácsik Ádám mindenképp szép eredménnyel zárná "élete szezonját".
Szerző: Csakfoci Admin 2018. december 12., szerda 13:27

A csütörtöki Chelsea elleni továbbjutás szempontjából sorsdöntő Európa Liga-csoportmeccset megelőzően szerdán tartott sajtótájékoztatót a MOL Vidi FC a budapesti Groupama Arénában. A sajtóeseményen Marko Nikolic vezetőedző, és a csapat kapusa, Kovácsik Ádám vett részt.

Valamiért úgy érzem, senki sem számított arra, hogy az utolsó meccsen még esélyünk lesz a csoportkörben. De ez a helyzet. Hat pontunk van mint a BATE-nak, viszont a lehető legnehezebb ellenféllel játszunk. A játékosok képesek csodára, képesek voltak korábban is jó játékot mutatni. Sokan mondják, hogy semmi esélyünk, ez óriási motiváció a bizonyításra egy erősebb ellenféllel szemben. Mindent meg fognak tenni a játékosok, meg akarják mutatni azt, hogy milyen minőségben képviseljük a magyar labdarúgást, és képviseltük egész ősszel – kezdte meccs előtti sajtótájékoztatón Marko Nikolic. – A világ egyik legnagyobb csapatával fogunk játszani, amelynek nemcsak a kerete erős, a vezetőedző, Sarri is abszolút top szakember. Nem beszélhetünk "B-csapatról", ha Giroud játszik Morata, Pedro Willian, vagy Loftus-Cheek Kanté helyén. Ez a „B-csapat" a világ legtöbb bajnokságában győztes lenne. Az eredményt nem tudom garantálni, de a csapat küzdeni fog, ha a harci szellem meglesz, az valószínűleg hozni fogja az eredményeket.

Nikolic a következőkben kitért a csoport másik meccsére (PAOK-BATE), valamint az elmúlt félévre.

Nem fogjuk figyelni a szaloniki meccs eredményét, ha mondjuk a Chelsea vezet 2-0-ra, akkor nincs is értelme.

Esetleg, ha az utolsó percekben kell döntenünk, figyelembe fogjuk venni, de alapvetően magunkra fogunk koncentrálni. A lelátóról ilyenkor sajnos jön az infó, ha akarjuk, ha nem, de végül is ez így van rendjén.

Ha visszanézünk az elmúlt félévre, bajnoki címet nyertünk, a selejtezőket végigcsináltuk, nagy dolog hogy magyar csapat eljutott idáig. De persze nemcsak az európai eredmények fontosak, a csapat tavasszal a Magyar Kupában szerepel, és a bajnoki címért is versenyben lesz. Év végén lehet majd megítélni az idei teljesítményt.

A szerb tréner leszögezte: küzdeni fognak, és szeretnének okos döntéseket hozni a Chelsea ellen.

Garantálom, hogy mindenki mindent mozgósít, koncentrál. Ezen a meccsen mindenki meg fog tenni mindent, őrült módjára fogunk harcolni, de ez nem elég Chelsea ellen. Használjuk az eszünket is, ezt a kettőt kell vegyíteni. Meleg szívvel, tiszta fejjel kell játszani.

Csak a vicc kedvéért: nem véletlen, hogy Ádámot, a kapust hoztuk a sajtótájékoztatóra, mert az elkerülhetetlen, hogy a Chelsea kapura lőjön. A Stamford Bridge-en olyan gólt szereztek, amit nem előzött meg nagy helyzet, de vannak olyan játékosaik, akik így is be tudnak találni. A 0-0 sosem elég, nem írnám alá most sem, de lehet, hogy a holnapi események úgy alakulnak, hogy én leszek majd a világ legboldogabb embere ezzel az eredménnyel.

Olvastad már?
A "Chelsea-B" is félelmetes: Így kezdhetnek a Vidi ellen
Még a londoni meccshez képest is öt helyen változhat a Kékek kezdőcsapata a MOL Vidi FC elleni, csütörtöki Európa Liga-találkozón.
Elolvasom

Nikolic a csakfoci.hu kérdésére elmondta, a bajnokságban való címvédést vagy EL-továbbjutást választaná.

Nem akarok negatív üzenetet továbbítani, úgyhogy nem teszek különbséget a bajnokság, és az EL között. Mindkettő fontos, sőt a Magyar Kupa is. Klubot építünk kis lépésenként: bajnokok lettünk, elkészült a stadion. A sok újdonsághoz kezd hozzászokni mindenki, ezért szeretnénk szinte minden évben a csoportkörben játszani. A klubépítés szempontjából minden mérkőzés nagyon fontos.

Végül a csapat meccs előtti programjáról is ejtett pár szót, azonban a kiválasztott taktikát nem árulta el.

Átlagos programja lesz a csapatnak. Fontos meccs lesz a holnapi, nagy az érdeklődés, de ez is egy labdarúgó meccs, mint a többi. Adódtak nehézségek, sok utazás, de ez nem változtat semmit az eddig rutinon. Nem megyünk szállodába, mindenki a családjával tölti az éjszakát. Taktikáról nem beszélek, nem könnyítem meg a dolgukat, de ha Sarri mond valamit a sajtótájékoztatón, egyből hívjatok fel, mert nagy segítség lenne.

A folytatásban Kovácsik Ádám vette át a szót, aki elmondta, egyik kedvenc csapata a Chelsea, és már nagyon várja a csütörtöki meccset.

Szerettem volna már a Stamford Bridge-en én védeni, mert a Chelsea az egyik kedvenc csapatom. Különleges „készülékre" nincs szükség a szép eredményhez, minden adott ahhoz, hogy egy jó meccset játsszunk – kezdte a 27 éves kapus, majd hozzátette:  Olyan dolgot értünk el, amire senki nem számított. A Dudelange elleni nyögvenyelős továbbjutás után mindenki várta, hogy a Ludogorets kiejt minket. Az AEK ellen is szinte egyedüliként gondoltuk, hogy meg lehet csinálni, majdnem sikerült is.

A csoportban senki sem gondolta hogy lesz hat pontunk, mégis van és tovább is juthatunk. Szeretnénk az i-re feltenni a pontot holnap. 2018 az eddig legjobb évem. El tudok képzelni olyat, hogy elégedetlenül menjek a téli szünetre, de nem akarok ilyenekre gondolni. Nagyon fontos 4 nap és 2 mérkőzés áll előttünk.

Végül előretekintett, és elmondása szerint, minden meccset egyaránt fontosnak tart.

Olyan barátok, ismerősök igényeltek jegyet, akikről évek óta nem hallottam, de nem vagyok én jegyüzér, próbálok minden körülményt kizárni. Fizikálisan fárasztó ez a szezon, de mentálisan még inkább, ezt tudjuk, elfogadtuk, ez van. A PAOK ellen nem volt sok dolgom, de egyik nemzetközi mérkőzésen se fordult elő, hogy jobbra-balra kellett ugrálnom. Most is végig ott kell lenni fejben, mert sok pontrúgásuk lesz, nem gondolhatok olyanra, hogy hány lövés jön majd kapura. Nincs prioritása egyik mérkőzésnek sem, mindenből szeretnénk a maximumot kihozni.

Olvastad már?
Vidi-Chelsea: "Edzőmeccs" - Hazard rászólt a csapatára a budapesti találkozó előtt
A belga csillag, Eden Hazard társait és kicsit talán az angol közvéleményt is figyelmeztette, hogy Manchester City-verés ide vagy oda, a Vidi elleni csütörtöki EL-csoportmeccset is komolyan kell vennie a londoni sztárcsapatnak.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz