Fotó: honvedfc.hu

Visszaszólt a Honvédnak a durvasággal vádolt ellenfél: "Azt nem gondolhatják komolyan, hogy a védők egyszerűen elállnak majd a játékosaik útjából"

A Csákvár hivatalos közleményben reagált, miután a Honvéd az MLSZ-hez fordult a két csapat egymás elleni találkozóján történt szabálytalanságok miatt.
Budai László 2023. augusztus 3., csütörtök 11:35
Fotó: honvedfc.hu
A Csákvár hivatalos közleményben reagált, miután a Honvéd az MLSZ-hez fordult a két csapat egymás elleni találkozóján történt szabálytalanságok miatt.
Szerző: Budai László 2023. augusztus 3., csütörtök 11:35

Honlapunk is beszámolt róla, hogy a Honvédnak már első NB II-es bajnokija után elege lett a játékosait ért durva szabálytalanságokból, ezért közleményben jelezték, hogy a játékvezetőknek jobban kellene védeniük a fiatal játékosokat, videós összeállításukkal pedig a Magyar Labdarúgó Szövetséghez fordultak a Csákvár elleni találkozót követően. Erre válaszul a csákváriak is hivatalos közleményt adtak ki, amelyben visszautasítják a vádakat, sőt, a kispesti játékosokat vádolják sportszerűtlenséggel. Ahogyan a Honvéd közleményét, úgy most, a csákváriakét is változtatás nélkül közöljük alább.

- Nyolc sárga, két csere sérülés miatt, feszültség, több tömegjelenet – kezdi visszatekintőjét a Honvéd honlapja a múlt hétvégi, csákvári bajnoki mérkőzéséről. Azt azonban már elfelejtik hozzátenni: a nyolc sárgából négyet (!) – azaz éppen a felét – a kispesti játékosok kaptak, hogy az egyik sérülés és csere amiatt történt, mert összefejelt ellenfelével Benczenleitner Barna, és a csákvári játékost, Fejős Áront is le kellett cserélni… Azaz már írásuk első mondata sem több egyszerű feszültségkeltésnél, magyarázkodásnál! - kezdődik a Csákvár közleménye.

- Tény, valóban feszült hangulatú mérkőzés zajlott a pályán, de ez elsősorban a Honvéd játékosok felelőssége. Nekik kötelező volt a győzelem az előző idényben a bennmaradását éppenhogy kiharcoló, „falusi” Csákvár ellen, melynek nem volt veszítenivalója. Játékuk viszont akadozott, s ez nem ritkán idegességbe csapott át.

A felvételek tanúsága szerint valamennyi(!) tömegjelenetet a Honvéd játékosai kezdeményezték, s csak a játékvezető higgadtságán múlott, hogy megúszták komolyabb következmények nélkül a lökdösődést, reklamálást.

- Kocsis Dominik sérülése sajnálatos – ezúton is jobbulást kívánunk neki -, de mi azért másként láttuk az esetet. Kocsis Dominik, nagy nehézségek árán megkerülte balhátvédünket, László Noelt a jobb oldali vonal mellett, ám közben kibillent az egyensúlyából. Középső védőnk, a 190 centis Karacs Dániel takarásból érkezett kisegíteni társát és ütközött a derékmagasságig(!) előrehajoló, nála húsz kilóval könnyebb Kocsis Dominikkal. A felvételeken tökéletesen látszik, karja, könyöke a testéhez szorítva, semmilyen durvaságra utaló mozdulatot nem tesz.

Azt azért nem gondolhatják komolyan Kispesten sem, hogy a védők egyszerűen elállnak majd a Honvéd játékosok útjából, csakhogy véletlenül se ütközzenek velük. Valóban fájdalmas, de szabályos „találkozás” volt!

- Az ilyen ütközések (és az ezzel járó sajnálatos sérülések) benne vannak a labdarúgásban. Az a sportszerűtlenség viszont már sokkal kevésbé, melyet a 93. percben követtek el a kispesti fiatalok: Átrok Zalán sárga lapot érően, szándékosan szabálytalankodott ellenfelével, a társak pedig azon nyomban odamentek hozzá lepacsizni, mintegy jelezve, szép volt a durvaság! Arra hivatkozni, hogy a Honvédban hét U21-es válogatott játékos szerepel pedig egyszerűen nevetséges. Ez bármilyen felsőbbrendűséget kellene, hogy jelentsen?

Dicséretes, hogy ennyi válogatott labdarúgó szerepel a Honvédban, de ezt a mutatott játékkal, fölényes győzelmekkel kell(ene) tudatosítani az ellenfelekben. Nem azzal, hogy vattába csomagolják őket!

- Igenis velük is fognak ütközni az ellenfelek, velük szemben is fognak szabálytalankodni (ne adj isten durváskodni) a védők. Mint ahogy ezt a többi csapat, így a csákvári együttes bármelyik tagjával szemben is megteszik. Mondjuk éppen a kispesti fiatalok… (lásd Benczenleitner Barna 13. percben történt belépője Tamás Nándorral szemben – ja, az volt a meccs első sárga lapja!)

A Csákvár videós összeállítása

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz