Fotó: honvedfc.hu

A Honvédnak egy meccs után elege lett az NB II-ben - itt a videó, amit az MLSZ-nek küldtek a kifogásaikról

A kispestiek azt szeretnék elérni, ha a játékvezetők jobban vigyáznának a játékosok testi épségére.
Budai László 2023. augusztus 3., csütörtök 11:05
Fotó: honvedfc.hu
A kispestiek azt szeretnék elérni, ha a játékvezetők jobban vigyáznának a játékosok testi épségére.
Szerző: Budai László 2023. augusztus 3., csütörtök 11:05

"A durvaság nem pálya" - ezzel a címmel adott ki közleményt az ebben a szezonban az NB II-ben induló Honvéd, amelynek egy meccs után (Csákváron nyertek 2-1-re) elege lett a játékosait ért durva szabálytalanságokból.

- Nyolc sárga lap, két csere sérülés miatt, feszültség, több tömegjelenet – nem mondhatjuk, hogy nyugodt mederben zajlott a Merkantil Bank Liga első fordulójában Csákvár–Honvéd (1–2) mérkőzés, s noha ismerjük a közvélekedést, miszerint az NB II sokkal inkább a fizikumra épít, mint az első osztály, valljuk, a keménység nem lehet egyenlő a durvasággal. Kocsis Dominikot például azért kellett lecserélni, mert a fejére kapott egy könyököst, majd esés közben még egy rúgást a mellkasára (Karacs Dániel sárga lapot kapott…) és több olyan eset is volt, amikor a labda a közelben sem volt, miközben játékosainkat földre vitték vagy éppen megrúgták - írják a kispestiek.

A kemény, harcos futball része a játéknak, sőt, ezt is meg kell tanulniuk a fiataloknak, viszont a durvaság nem pálya! Továbbá azt se felejtsük el, hogy csapatunkban hét U21-es válogatott labdarúgó, rengeteg fiatal tehetség szerepel, egy súlyos sérülés derékba törheti a pályafutásukat, a bíróknak pedig meg kell védeniük a játékosokat.

- A videós összeállítást az MLSZ-nek is eljuttatjuk, illetve hiszünk benne, hogy a vasárnapi mérkőzésből nem szabad általánosítani a Csákvár és az NB II stílusára sem, s reméljük, a jövőben a nívós meccsek, a kemény, de sportszerű találkozók és szép megmozdulások (no meg a kispesti sikerek) kerülnek a középpontba - zárul a közlemény.

Az említett Honvéd-összeállítás

A fenti közlemény egyébként nem sokkal azután született, hogy a Honvéd egy másik cikkben jelezte, hogy a játékvezetői csapat több száz millió forintos kárt okozott a klubnak azáltal, hogy tévedett az előző szezon utolsó fordulójában, ez utóbbit nemrégiben Hanacsek Attila, a bírók főnöke is elismert. Erről az alábbi cikkben olvashatsz részletesebben.

Olvastad már?
A Honvéd visszaszólt az MLSZ-nek az elismert bírói hiba miatt: "A klubnak több száz millió forintos anyagi kárt okozott"
"Eső után köpönyeg" címmel adott ki közleményt a kispesti klub, miután Hanacsek Attila elismerte, hogy a rossz VAR-döntés döntően befolyásolta a Honvéd tavalyi, kiesés elleni harcát.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Békéscsaba
Érkező, távozó
Szerződtették a 18 éves támadót, Maronyay Zalán Gábort (legutóbb Szeged II). Kapusuk, Czinanó Antal Áron pedig Tiszaújvárosban szerepel majd a szezonban.
Kisvárda
Danijel Petkovic
A Várdáról távozó montenegrói válogatott kapus, Danijel Petkovic a KL-selejtezőben érdekelt, igaz, közben lett sereghajtó Liepajánál folytatja karrierjét.
MTK/Fehérvár
Kovács Mátyás
A kék-fehérek 20 éves támadója szerződést hosszabbított klubjával, de egy évre a Vidihez került kölcsönben. A fehérváriaknak nem lesz opciójuk a végleges megvételére.
Tovább az összes átigazoláshoz