Fotó: fehervarfc.hu

Vidi: "Volt olyan átigazolás, amely az utolsó pillanatban hiúsult meg" - a jövőben nem engedik el ingyen a legjobbjaikat

Balogh Attila, a Fehérvár ügyvezetője értékelte a Vidi első keretében történt változásokat.
Póczik Dávid 2024. február 17., szombat 9:30
Fotó: fehervarfc.hu
Balogh Attila, a Fehérvár ügyvezetője értékelte a Vidi első keretében történt változásokat.
Szerző: Póczik Dávid 2024. február 17., szombat 9:30

Mozgalmas téli átigazolási időszakon van túl a Fehérvár FC együttese: Kenan Kodro, Kovács Dániel, Deybi Flores, Szabó Levente, Lirim Kastrati és Frank Bambock távozott, míg Simut Mario, Kovács Patrik, Veszelinov Dániel, Nicolas Stefanelli, Sigér Dávid és Nejc Gradisar pedig érkezett a Vidihez. A transzferidényről a klub ügyvezető igazgatója, Balogh Attila beszélt a fehervarfc.hu-nak.

Kenan Kodro és Deybi Flores eligazolásáról

- Kenan Kodro esetében a Ferencváros kifizette a támadó - egyébként nyáron lejáró - szerződésében szereplő kivásárlási árát, majd megegyezett a játékossal is, aki jelezte, szeretné ott folytatni a pályafutását. Kenan sok gólt szerzett Vidi-mezben, ezért köszönettel tartozunk neki, de máshol képzelte el a jövőjét, ez a labdarúgás része. Deybi Floresnek a januári érkezése után kellett némi idő, amíg igazán fontos tagja lett a csapatnak, de az ősz végén, illetve a válogatottban is jó teljesítményt nyújtott, amelyre felfigyelt az MLS-ben szereplő kanadai Toronto FC. Deybi korábban is játszott már az amerikai bajnokságban, hazájához, családjához is közelebb költözhetett, nem mellesleg, üzletileg szintén korrekt megállapodás született az ő esetében is.

Az ő szerződése december végén járt volna le, értékeinket pedig nem kívánjuk a jövőben ingyen elengedni - amennyiben valaki távozni szeretne, annak fizessék ki az árát.

- Ebben a két esetben ez megtörtént. Kovács Dániel esete annyiban más, hogy ő ugyan ingyen távozott, de a klub mással képzelte el a jövőt a kapuban, ő pedig érthető módon játszani szeretett volna minél többet. Itt mindkét fél figyelembe vette a másik érdekeit, így hamar sikerült megegyezni a szerződésbontásról, ma pedig már Görögországban véd a kapus.

Simut Mario, Kovács Patrik és Veszelinov Dániel érkezéséről

- A háttérben természetesen már a fiatalok érkezésekor is folytak a tárgyalások rutinosabb játékosok érkezéséről is.

Volt olyan átigazolás már a tavaszi idény kezdete előtt is, amely az utolsó pillanatban hiúsult meg. Nem szeretnék neveket mondani, mert itt nem is ez a lényeg, összeségében talán jobb is, hogy így végül 100%-ban azok a labdarúgók kerültek ide, akik motiváltan érkeznek és tényleg Fehérváron szeretnének egy sikeres csapat tagjai lenni.

- A fiatalok közül Simut Mario már komolyabb NB II-es múlttal érkezett, játszott az U21-es válogatottban is, átigazolási díj nélkül sikerült megszereznünk. Veszelinov Dánielről az igazolásakor is mondtam, hogy a kapusposzton is szerettük volna növelni a versenyhelyzetet és Kovács Dániel távozása után egy fiatal, de már azért tapasztaltabb magyar kapust kerestünk - a korábban szintén utánpótlás-válogatott Veszelinov személyében meg is találtuk. Kovács Patrik mindössze 16 esztendős, most már a Vidi történetének legfiatalabb NB I-es játékosa lett, az ő leigazolására pedig egyértelműen úgy tekintünk, mint egy befektetésre a jövőre nézve. De ne menjünk el szó nélkül a fehérvári fiatalok mellett sem, hiszen Tóth Tamás Vid már gólt is szerzett az NB I-ben, de Berki Marcellt és Pető Milánt is láthattuk már a pályán, valamint Menyhárt Zsombor is a meccskeret tagja. Rajtuk kívül Dala Martin a feljutásra pályázó Nyíregyháza kezdő kapusa lett, de Babos Bence is gólt szerzett már tavasszal az NB II-ben az Ajka kölcsönjátékosaként, Kovács Bence pedig kooperációs partnerünknél, a Siófoknál gyűjtheti tavasszal is a felnőttek között a tapasztalatot.

Nicolas Stefanelli, Sigér Dávid és Nejc Gradisar szerződtetéséről

- Örülünk, hogy Stefanelli, Sigér és Gradisar is sikeresen mutatkozott be Vidi-mezben. Sok közös edzés nem volt a lábukban a kisvárdai mérkőzés előtt, de ebből is látszik, hogy jó állapotban, motiváltan érkeztek, nem kellettek nekik hetek ahhoz, hogy pályára lépjenek és minőségi teljesítményt nyújtsanak. Elmondtam korábban, hogy a támadósorba és a középpályára keresünk rutinosabb embereket, természetesen egy ideális világban már a ZTE ellen bevethető lett volna mindhárom játékos, illetve George Dobson is itt lenne a keretben (az angol játékos július 1-jétől lesz a Vidi labdarúgója - szerk.), de így is kereknek érezzük a téli átigazolási időszakot.

Stefanelli átigazolási díj nélkül érkezett, vezetőedzőnk korábban dolgozott vele, nagyon pozitív személyiséget ismertünk meg benne a megbeszélések során, a sokoldalú támadó hosszútávon a csapat erőssége lehet. Sigér Dávidot nem gondolom, hogy nagyon be kéne mutatni bárkinek, miután felbontotta szerződését, szabadon leigazolhattuk, éreztük rajta, hogy a Vidiben szeretne focizni, köszönöm, hogy pozitívan fogadták a szurkolóink, Kisvárdán már ő is megmutatta, hogy lehet rá számítani.

- Nejc Gradisar pedig a szlovén futball egyik nagy csatárreménysége, 21 esztendősen már válogatott, ősszel remek statisztikákat hozott a szlovén élvonalban, abban bízom, hogy ott folytatja majd tavasszal, ahol Kisvárdán abbahagyta és fontos gólokkal segíti a csapatot a minél jobb szerepléshez.

Lirim Kastrati és Szabó Levente távozásáról

- A szakmai stábbal történt egyeztetések után arra jutottunk, hogy Lirim Kastrati hiába egy minőségi szélsőjátékos, a jelenlegi játékrendszerünkben az ő erősségei nem igazán tudnak megmutatkozni. A tavaszt kölcsönben a zágrábi Lokomotiva csapatában tölti, amely mondhatni a nevelőegyesülete, hiszen fiatalon négy éven keresztül már játszott ott, ráadásul nagyon jó teljesítményt nyújtott a horvát bajnokságban. Szabó Levente szerződése nyáron lejár, a folytatásról pedig nem tudtunk megállapodni. Ezt sajnálom, de az első három fordulóban láthattuk, hogy vannak rutinosabb és fiatalabb támadóink is, akik hosszútávra elkötelezték magukat a Vidivel, így úgy döntöttünk, hogy a rendelkezésre álló játékpercekkel őket építjük - figyelve persze a csapat eredményes szereplésére is.

Olvastad már?
Bognár György leggólerősebb játékosa: „A Paks bajnoki címe sokkal nagyobb szenzáció lenne, mint a Honvédé volt” – interjú
Élete szezonját futja. Tudja, hogy ebben komoly szerepe van Bognár Györgynek is, aki egy különleges posztot talált neki. Mivel az első helyen állnak, a bronzérmet már csalódásként élné meg, ugyanakkor tudja, hogy az arany a csoda kategóriába tartozna. Újpestről egy komoly félreértés miatt távoznia kellett, de ma már nem bánja, hiszen Pakson teljesedett ki a pályafutása. Volt három nagyon komoly sérülése, melyek közül másnak egy is elég lett volna ahhoz, hogy kettétörjön a karrierje, ő azonban mindannyiszor teljes értékű játékosként tért vissza. Interjú Windecker Józseffel, a Paks középpályásával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz