Fotó: pfla.hu

Váratlan duplázó az NB I-ben: "Nem nagyon játszottam, nem szereztem gólt, most meg egy óra alatt lőttem kettőt"

Jakov Puljic szerint a Puskás Akadémia nagy dolgokra lehet képes, de szerénynek kell maradniuk.
Csakfoci.hu 2024. április 16., kedd 21:55
Fotó: pfla.hu
Jakov Puljic szerint a Puskás Akadémia nagy dolgokra lehet képes, de szerénynek kell maradniuk.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. április 16., kedd 21:55

Első két bajnoki gólját lőtte a szezonban a Puskás Akadémia horvát támadója, Jakov Puljic, aki duplával járult hozzá a Mezőkövesd hétvégi, idegenbeli kiütéséhez (0-4).

- Nagyon boldog vagyok, legelőször is azért, mert megnyertük a mérkőzést. Sokszor az ilyen győzelmek a legnyögvenyelősebbek, főleg azért, mert a kívülállók közül sokan előre elkönyvelik a sikert. Pedig ezek a meccsek igencsak nehezek tudnak lenni, főleg, ha nem szerzel korán gólt – nos, nekünk sikerült viszonylag hamar betalálnunk, és onnantól kezdve tényleg könnyebb dolgunk volt. Természetesen klassz érzés, hogy végre eredményes voltam, de csapat sikere a legfontosabb, hiszen csak együtt érhetünk el szép eredményeket – ugyanúgy örültem Brandon és Jona góljainak is, mint az enyéimnek - értékelt a pfla.hu-nak.

A Puskás következő mérkőzése a második helyen álló Paks elleni lesz majd.

- Legelőször is, a két idegenbeli győzelem után is szerénynek kell maradnunk, és ugyanolyan elszántan kell készülnünk, mint eddig. Tudjuk, hogy a Paks az utolsó négy találkozóját elvesztette, és nincs jó formában, de ebből nem szabad kiindulnunk. Szerintem kemény ütközet vár ránk, ám bízom benne, hogy az elmúlt két meccsen mutatott játékkal és hozzáállással meg tudjuk szerezni a győzelmet.

Jó csapatunk van, ha mindenki száz százalékig odateszi magát, nagy dolgokra vagyunk képesek

- fogalmatott Puljic, akit megkérdeztek arról is, hogy vajon a duplájával jegyet váltott-e a Paks elleni kezdőbe is?

- Szerintem erről inkább a mestert kérdezd… Két gól ide vagy oda, szeretnék a földön maradni, dolgozom tovább, és ha lehetőséget kapok, igyekszem élni vele - mondta a 30 éves légiós, aki szerint csapata akár a harmadik pozícióba is odaérhet majd az idény végéig.

Természetesen. Hinnünk kell ebben, hiszen a fociban pillanatról pillanatra változhat minden. Vegyük csak az én példámat: nem nagyon játszottam, nem szereztem gólt, most meg egy óra leforgása alatt lőttem kettőt.

Bíznunk kell magunkban, most jó formában vagyunk, s ezt ki kell használnunk.

Olvastad már?
Puskás-Suzuki-kupa: "Sallaik, Moraták, Carvajalok bontogatták itt szárnyaikat" - megvan a rangos utánpótlástorna csoportbeosztása
Kedd délelőtt sajtótájékoztató keretében ismertették a 16. Puskás–Suzuki-kupa csoportbeosztását.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz