U17-es válogatott: Győzelem a törökök ellen, veretlenül lett aranyérmes Magyarország a Telki Kupán - videó

A magyar U17-es válogatott kétszer is visszajött a meccsbe Törökország ellen és végül veretlenül nyerte meg a Telki Kupát.
Póczik Dávid 2022. augusztus 20., szombat 18:55
A magyar U17-es válogatott kétszer is visszajött a meccsbe Törökország ellen és végül veretlenül nyerte meg a Telki Kupát.
Szerző: Póczik Dávid 2022. augusztus 20., szombat 18:55

 

Az U17-es magyar válogatott az izlandiak elleni 4-2-es győzelem után 2-2-t játszott a horvátokkal a Telki Kupa első két fordulójában, így a mieink úgy készülhettek zárónapra, hogy amennyiben legyőzik a törököket, megnyerik a viadalt - írja az mlsz.hu.

A török válogatott azonban remek játékerőt képviselt, és ez már az első percekben látszott: a vendégek dinamikus, gyors támadófocival rukkoltak elő, és a védekezésüket sem volt könnyű feltörni. Az első félidőben csak helyzetekig jutott mindkét együttes, a lehetőségek alapján a mieink egy picivel közelebb álltak a vezetést megszerzéséhez, de a kapu előtt nem voltunk kellően pontosak.

A második félidő is lüktető játékot hozott, az első percek után Molnár Csaba lőhetett volna gólt, de elhibázta a helyzetét, a törökök azonban pontosan fejeztek be egy akciót, Gökaj találatával az 58. percben megszerezték a vezetést (0-1). A csereként beállt Girsik Attila nem sokkal becserélése után egy védhetetlen bombagóllal egyenlített (1-1), és a törökök második góljára is ő válaszolt: egy remek emeléssel vette be az ellenfél kapuját (2-2). A 84. percben már nálunk volt az előny, a szintén csereként beállt Balogh Zsombor egy kontra végén vezette a kapusra a labdát, majd értékesítette higgadtan a ziccert (3-2), beállítva a végeredményt.

A magyar válogatott hét ponttal megnyerte a tornát, a horvátok öt ponttal a másodikok lettek, a négy pontos törökök és a pont nélkül záró izlandiak előtt. A torna legjobb kapusa Molnár Mátyás lett, míg a gólkirályi címet megosztva a három gólt szerző Katona István szerezte meg.

Magyarország-Törökország 3-2 (Girsik 72., 78., Balogh 84., ill. Gökay 58., Kacmaz 77.)

Magyarország: Radnóti Dániel (Molnár Mátyás, 46.) - Kovács Kornél (Kubicsek Levente, 55.), Ásványi Domonkos, Umathum Ádám, Kun Olivér (Vén Boldizsár, 68.) - Kern Martin (Bán Gergő, 82.), Bagi Ádám (Balabás Bence, 46.), Galántai Tamás (Girsik Attila, 68.) - Molnár Csaba (Balogh Zsombor, 82.), Katona István (Varga Zétény, 46.), Schneider Nándor (Somfalvi Bence, 68.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz